Photodiary: de woonweek van Yasmina van Oumaimae Home

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Yasmina! 

Dag lieve Wemelaers! Zo spannend voor mij dit… ik heb iets als dit namelijk nog nooit gedaan maar er is een eerste keer voor alles, toch? Graag stel ik me kort voor: mijn naam is Yasmina, ik ben gelukkig getrouwd met Simon en mama van Neomi en Elisha.

Ik heb een grote passie voor landelijk wonen; meer bepaald stoer, sober maar toch licht met subtiel kleur. Mijn hart slaat sneller bij de typische stoere Belgische stijl met het liefst ook nog een Etnisch toetsje. Ik word helemaal vrolijk van het vinden van kostbare vondsten in de tweedehandswinkel of van een koopje online, of van gewoon iets moois vinden in de winkel. Vol ongeduld begin ik dan thuis weer te schuiven tot het plaatje klopt, heerlijk vind ik dat!

1,5 jaar geleden kochten we een rijtjeshuis in de gemeente Hemiksem in de provincie Antwerpen. We zijn dus nog volop in ons huisje bezig en zijn nog langggg niet klaar…  Ik kreeg het dus ook wel even warm toen ik de vraag kreeg om mee te doen aan de rubriek Photodiaries van De Wemelaer.

Ach ja, we doen alles stap voor stap. Zo kunnen we ook goed nadenken over wat we echt willen en maken we de juiste beslissingen. Ik vind het heerlijk om interieur-inspiratie op te doen via het internet, op social media, in tijdschriften enz. Het is iets waar ik sinds ik klein ben enorm veel interesse voor heb. Ik herinner me bijv. dat ik regelmatig de hele kamer omgooide die ik met mijn zus deelde. Van de meubeltjes, de decoratie, tot aan de verf op de muur die ik van mijn moeder mocht uitkiezen. Mijn zus kwam dan helemaal verwonderd de kamer binnen (nu is dat mijn echtgenoot, haha). Nu ik mijn eigen huisje heb, leef ik me daar volledig in uit. Ik heb geen blog maar je kunt mijn passie voor landelijk wonen en mijn persoonlijk woonavontuur volgen via mijn Instagramaccount. Hopelijk genieten jullie evenveel van deze photodiary als toen ik het mocht samenstellen. Erg bedankt Benita, voor deze opportuniteit!

Maandag 
Maandag baaldag, hahaha. Het was erg moeilijk om op te staan na een weekend vol activiteiten en het door de weekse stramien, dat we allesbehalve doortrekken in het weekend. Ik geraakte met moeite uit bed, nog moeilijker was het om mijn kids uit bed te krijgen. De dag begon dus doodleuk met een zeurende mama. Gelukkig ben ik steeds thuis op woensdag en tweewekelijks op donderdag om de kindjes op te vangen en om in de mate van het mogelijke verder te werken aan de inrichting van ons huisje. Eind vorige week heb ik me opnieuw gestort op wat ik het liefste doe: een oud stuk een nieuw leven geven. Deze oude houten hanglamp werd door mijn zusje en schoonbroer op straat opgemerkt.  Bij hun aankomst vertelde ze me over een houten hanglamp dat sterk gelijkt op het exemplaar dat reeds boven onze eettafel hangt. Zo impulsief als ik ben liet ik alles vallen en ging ik gelijk op zoek naar de lamp. Wat was ik blij dat niemand deze schoonheid nog opgemerkt had! Ondertussen kreeg de lamp een make-over en pronkt ze sinds gisteren bij ons boven de salontafel.  Mijn thuiskomst op maandagavond  kon dus niet meer stuk.

IMG_20151008_162617.jpg

IMG_20150924_141530.jpg

IMG_20150926_102022.jpg

Dinsdag
Vol goede voornemens kroop ik vroeg in bed om de vermoeidheid van gisteren te compenseren (omgekeerd uitslapen heet dat), maar dat was buiten onze jongste dochter gerekend, die vannacht lelijk werd opgeschrikt door een nachtmerrie. We schuiven die goede voornemens dan maar door naar morgen. Gelukkig kookte ik gisteren een grote pan pasta, pesto met kip en hoef ik niet meer na te denken over wat we gaan eten vanavond. Wat staat er verder op de planning? Lekker niks doen, benen languit, filmpje kijken en kaarsjes aan.

IMG_20150926_211959.jpg

IMG_20150924_145238.jpg

IMG_20150924_144234.jpg

IMG_20150920_213139.jpg

Woensdag
Vandaag ben ik thuis en toevallig gaat het klasje van mijn oudste zoon Elisha op uitstap naar de markt om vers fruit te kopen en later op de dag fruitsla te maken. Ze zochten vrijwillige ouders om de kindjes mee te begeleiden. Elke ouder kreeg 4 kindjes toegewezen. Veel zin in fruit hadden ze niet met al die snoep en verse wafelkraampjes in de buurt. Daarna mochten ze lekker uit de bol gaan.

IMG_20151007_130835 (1).jpg

Om 10 uur waren we opnieuw op school en nam ik mijn dochtertje snel mee naar de Kringloopwinkel en Troc opzoek naar oude schatten. In de winkel rondneuzen en op iets superleuks vallen voor een kleine prijs, daar word ik helemaal enthousiast van! Mijn buit van de dag: een stoere kapstok, een klein krukje, een zware Afrikaanse kandelaar en een hoopje oude houten gordijnknoppen. Ik ga me helemaal uitleven!

IMG_20151007_131409.jpg

IMG_20151007_135206.jpg

Donderdag
Vroeg opstaan, kindjes klaarmaken en mama fietskartaxi vertrekt richting school om de oudste af te zetten.

IMG_20151008_084928.jpg

Terug thuis toch eerst even een rustig kopje koffie drinken en een filmpje kijken met mijn jongste, om daarna wat klusjes af te werken. Ik moet nog een klein stukje van de muur in onze slaapkamer schilderen en een mooie oude linnenkast die ik op de kop tikte, een schuurbeurt geven. Ook neem ik gelijk de items mee die ik gisteren in de kringloop en bij Troc vond. Het geschuurde krukje kreeg alvast een plaatsje in onze nieuwe gerestylede gastentoilet.

IMG_20151008_140357.jpg

IMG_20151008_122313.jpg

Vrijdag
De dag begon met de schrik dat ik niet op mijn werk zou geraken met de aangekondigde staking van de treinen van vandaag, maar dat bleek voor niets nodig te zijn. Hij was netjes op tijd, oef!

De dag ging maar niet vooruit, het kon niet snel genoeg weekend zijn. Eens allemaal thuis hebben we lekkere pizza besteld, samen heerlijk gebabbeld aan tafel en toen was het alweer tijd voor onze rakkers om te gaan slapen. Gisteren is het schuren van de linnenkast niet gelukt. Het krukje en de oude gordijnknoppen daarentegen wel. Ik kreeg ineens het idee om iets leuks te doen met die oude gordijnknoppen en als ik iets in mijn hoofd heb…. Ik heb wat materiaal bij elkaar gezocht en een hele namiddag geknutseld (i.p.v. verder geschuurd) en tatata, dit is het resultaat! Ze kregen een mooi plaatsje naast mijn Hoffz kandelaars op de vensterbank en in de slaapkamer.

IMG_20151008_162047_1 (1).jpg

IMG_20150926_121443.jpg

Zaterdag
We waren vanmorgen in het centrum van Antwerpen en passeerden het Pieter Porters huis. Ik kon het niet laten om snel samen met mijn zusje, schoonbroer en dochter een kijkje te gaan nemen.  Wat een prachtig huis! Er is een winkelruimte met mooie Pieter Porters decoraties en verschillende inspirerende interieurruimtes waar je heerlijk kan sfeerproeven. Ben je op een zaterdag in Antwerpen en een grote interieurliefhebber van de landelijke woonstijl, dan is dit een MUST SEE!

IMG_20151010_131707.jpg

We liepen nog even kort door de bekende shoppingstraat De Meir om terug huiswaarts te keren voor de gewoonlijke huishoudelijke taken die spijtig genoeg op me stonden te wachten. Na de was en de plas hield ik me bezig met de laatste details in onze slaapkamer terwijl mijn handige Harry in ons tuinhuisje bezig was.

IMG_20151010_171609.jpg

IMG_20151010_171705.jpg

2015-09-29_14.41.46.jpg

Zondag
Een dagje uit met het gezin om daarna lekker verwend te worden door papa die Algerijnse Kefta (=gehaktballetjes) voor ons klaarmaakte.  Daarna genieten van onze zondagavond met een ontspannende film om dan tijdig in bed te kruipen voor een nieuwe week die van start gaat. Wat vliegt de tijd!

IMG_20151008_161751.jpg

IMG_20151008_161548.jpg

Erg bedankt dat ik aan de Photodiaries mocht deelnemen. Vele warme groetjes van ons vier!

IMG_6594-2 (1).jpg

14 reacties

 1. De Swert Louisa schreef:

  allemaal even mooie plaatjes van rust en gezelligheid (y) mooi gedaan

 2. Garcyasplace schreef:

  Hoi Yasmina, ik vong je al op IG en FB , en weet dat je dingen een leuke make -over kan geven. Super leuk jouw photo-diary , mooie foto’s ook van jouw gezin . Groetjes van christel , garcya’s place

 3. chris van hoof schreef:

  wat een mooie reportage !!
  en zo eens iets anders, een jong gezin met zo’n mooie ideeën !!

 4. Braem schreef:

  Heeel mooi en leuk!!!

 5. Inge schreef:

  Heel leuk om te lezen…het Pieter Porters huis ken ik wel, ik heb ook al zijn boeken.
  Je ornamenten zijn goed gelukt…mooi hoor!
  Is dat nu een kringloop met die prachtige kasten, die zie je hier niet hoor, moet ik toch eens richting België…hele leuke photodiary met prachtige foto’s.
  Groetjes,
  Inge ( my choice )

  • Yasmina schreef:

   Dank je Inge.
   Die prachtige kasten vindt je bij Troc, ietsjes duurder als kringloop, maar kan je ook een leuke slag slaan, bedankt voor je leuke reactie.

 6. Mirjam schreef:

  Hallo Yasmina,
  Wat een heerlijk huis hebben jullie. Niets standaard, maar heerlijk je eigen stempel er op. Ik hou er van. Prachtige sfeer hangt er en er wordt lekker geleefd. Ga lekker door o deze manier en jullie huis wordt een heus paleisje. Ik heb er van genoten.
  Liefs,
  Mirjam

 7. Anneke stam schreef:

  Wat lief dat je reageerde bij mij. Jij hebt ook een fijn en een gezellig familiehuis

 8. Petra schreef:

  Hoi Yasmina,
  Wat een prachtige sfeer heb je in je nieuwe huis. ik vind de groene kleur in je keuken zo mooi. Mag ik vragen welke kleur dit is en van welk merk? Bedankt alvast en groetjes van Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.