Photodiary: de week van Lisbeth

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Lisbeth!

Hallo, mijn naam is Lisbeth en samen met mijn man, 2 poezen en een je-weetwel-kater wonen we in het Brabantse land. We hebben een geschakelde woning, dat wil zeggen dat tussen elke woning een garage zit. Wij wonen op een hoek en hebben daardoor aan één kant de garage van de buren. Het is een hele rustige straat en binnen 2 minuten lopen we de weilanden in.

Maandag
Vandaag rustig wakker worden met een heerlijk ontbijt en natuurlijk een kopje koffie en ondertussen lees ik nieuwsgierig verschillende blogs die me inspireren. Daarna wat huishoudelijke taken verricht. Enkele weken geleden is onze voortuin veranderd en er moet regelmatig nog wat zand tussen de stenen geveegd worden.

image1.JPG

De hortensiabloemen heb ik niet afgeknipt, dat gebeurt pas in het voorjaar. Zo wordt de plant beschermd tegen vrieskou.

‘s Middags naar de kringloop geweest maar helaas zat er deze keer niets voor me bij. Bij de bloemist een kistje mos, hyacintbollen en eucalyptustakken meegenomen. Het mos heb ik met touw om de bollen gedraaid en samen met een witte bloeiende amaryllis in een schaal gelegd. De geur van de hyacintbollen vind ik altijd heerlijk, een stukje voorjaar.

image2.JPG

Nog snel even stofzuigen en dan is het alweer tijd om te gaan koken. Vandaag Italiaans, wat we allebei heerlijk vinden.

image4.jpg

image3.JPG

‘s Avonds ben ik begonnen om een krans van de eucalyptustakken te maken. Die is nog niet helemaal af, dus morgen weer verder.

Dinsdag
De dag is weer rustig begonnen met hetzelfde ritueel als gisteren. Vanmorgen heb ik de krans afgemaakt van eucalyptustakken. Eerst een strokrans met mos bekleed en daarna toefjes eucalyptus erop bevestigd. De krans is voor de slaapkamer bedoeld die we aan het veranderen zijn. Enkele maanden geleden hebben we bij de kringloop een ledikant gekocht waar we al heel lang naar op zoek waren. Het ledikant heb ik eerst geschuurd, toen in de primer gezet en tenslotte 2 keer met Silver Like van Pure & Original geschilderd. En daarna als finishing touch nog een oude look gegeven met wasvernis ‘Bijna zwart’ van Essato. We zijn heel blij met het resultaat!

Op een rommelmarkt had ik een mooie vorm schaal gekocht. Deze was blinkend zilverkleurig, niet echt mijn smaak. Maar na een behandeling van tegellijm en verf in de kleur zandsteen, kreeg het precies de juiste kleur die past bij het ledikant. De eucalyptus-krans maakt het helemaal af. De muren in de slaapkamer worden nog gestuukt en antracietkleurig geverfd. Dan komt het ledikant nóg beter uit.

image1.JPG

image2.jpg

De verschillende tafeltjes naast het ledikant zijn ook van de kringloop. Sinds enkele maanden ga ik dinsdagmiddag naar aquarel-les. Je vergeet alles en bent helemaal geconcentreerd op het schilderen, heerlijk. Hieronder mijn laatste creatie die in de keuken komt te hangen. Vorige week heb ik bij de kringloop een lijst gevonden die er goed bij past. Alleen de kleur moet nog even aangepast worden. Misschien dat het een werkje voor vanavond is.

image3.JPG

Woensdag
Vanmorgen na het ontbijt huishoudelijke taken verricht. Dat moet ook gebeuren. Er kwam ook nog een vriendin onverwachts op de koffie, gezellig.

Vanmiddag was het zulk heerlijk weer dat ik wat klusjes in de achtertuin heb gedaan. Het was vanmorgen voor het eerst dit jaar een heel klein beetje wit maar dat was snel weer weg. Ik ben een echt tuinmens en zie uit naar het voorjaar als alles weer boven de grond komt.

image1.JPG

Zien jullie het kleine beetje sneeuw op de tafel?

image2.JPG

Hier de tuin aan het begin van een mooie zomeravond. Ik had lege groenteglazen met touw opgehangen in de leibomen met waxine kaarsjes erin. Dat maakt het zo gezellig in de tuin.

image3.jpg

Deze dame staat al een tijdje in onze tuin. ‘s Winters als het heeft gesneeuwd heeft ze altijd een wit hoedje, zo grappig. Misschien dat ze het dit jaar nog gaat dragen.

Donderdag
Vanmorgen naar de kapper en ‘s middags naar een vriendin geweest. Ze wilde haar kamer veranderen, het stond niet naar haar zin. Nou, dat heeft ze geweten! Haha. We hebben alles op z’n kop gezet maar het eindresultaat mag er wezen en ze is heel tevreden. Leuk als vrienden het in hun huis weer helemaal naar hun zin hebben. Toen ik thuiskwam heb ik zelf ook weer het een en ander in de woonkamer veranderd.  Zo blijf je bezig nietwaar.

De stoelen met panterstof hebben we al enige tijd en zijn nog steeds naar onze zin. De kleur van de muur heb ik daar op aangepast (zie de kleur in de spiegel) zodat het een mooi geheel is.

image1.JPG

image2.jpg

image3.JPG

Vrijdag
Na het ontbijt de boel weer aan kant gemaakt. De badkamer hebben we een jaar geleden laten renoveren. Het bad eruit en een ruime douchecabine erin. We hebben er nog steeds geen spijt van dat we geen bad meer hebben. De kleur op de muur vonden we zo mooi dat we dit ook in de bijkeuken hebben toegepast.

image1.JPG

 image2.jpg

Hieronder de bijkeuken waar ik heel wat tijd doorbreng om creatieve klusjes uit te voeren.

image3.JPG

Zaterdag
Vandaag een druilerige dag, een goeie dag om het een en ander uit te proberen. Ik zag laatst in een winkel een aantal schilderijtjes die een soort 3D-effect hadden. Een leuk idee om te kijken of het me lukt zoiets ook voor elkaar te krijgen. Bij de goedkope winkels heb ik een paar plastic speelgoeddieren gekocht. Ik ben begonnen met een geit. Deze heb ik door de helft geknipt en met tegellijm op een stuk steigerhout gelijmd. Daarna voorzichtig met een kwast de tegellijm over de geit geschilderd. Dit heb ik een aantal keren herhaald. Toen alles droog was met kalkverf geschilderd en als laatste wax erover. Twee haakjes aan de achterkant en je hebt een leuk schilderijtje. Mijn vriendin kwam toevallig langs en was wild enthousiast. Ze heeft de geit direct meegenomen dus ik moet weer overnieuw beginnen, haha.

image1.JPG

image2.JPG

Zo zie je maar hoe je eenvoudig een leuk schilderijtje kunt maken.

image3.JPG

Zondag
Vandaag zijn we naar kasteel Geldrop geweest. Daar was dit weekend een Brocante fair in en naast het kasteel. We zijn daar 28 jaar geleden getrouwd, dus een goeie aanleiding om het kasteel én de fair te gaan bekijken. Het was klein maar erg gezellig.

image1.JPG

De ingang van het kasteel. Ik zie me in gedachten nog in mijn trouwjurk staan. Wat gaat de tijd toch snel….

Hierna zijn we snel naar huis gegaan. Het weer is druilerig, dus gezellig de kaarsjes aan en een glaasje wijn erbij. Van een plakje bladerdeeg, daarop uitgelekte tonijn, een geklutst ei met peper, zout en geraspte kaas erover heb ik kleine hartige taartjes gemaakt voor bij de wijn. Eenvoudig maar wel lekker, smullen mmmm.

Nog wat foto’s. In de bijkeuken hangt een gipsen rand, een keer gekocht bij de kringloop. Ik heb deze geschilderd en daarna in de wax gezet. Daarna een plaatje hout gezaagd en met zwarte schoolbordenverf geverfd. Daar zetten we met krijt de boodschappen op die we nodig hebben.

image2.JPG

image3.jpg

image3-001.jpg

image4.JPG

Helaas is de week alweer om. Ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden en wens iedereen veel lees- en woonplezier. Benita, ik wil je hartelijk bedanken voor je uitnodiging. Het was een grote verrassing. Ik wens je heel veel succes met De Wemelaer. Door mee te doen besef ik dat je een hoop werk achter de coulissen verricht en daar heb je wel een pluim voor verdiend. Heel veel succes.

3 reacties

 1. Esthet schreef:

  Wow Lisbeth…wat een leuk verslag van je week…lekker super creatief…blijf me inspireren…

 2. Wil hemmer schreef:

  Hoi lisbeth. Wat een gezellig en warm huis heb je. Een keertje niet alles grijs . En creatief een mooie kip geschilderd. Super

 3. Indira schreef:

  Wat leuk om te lezen !
  En wat heb je een gezellige tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.