Binnenkijken bij Leida en Karel

Voor de binnenkijker was ik deze keer te gast in het mooie Friesland, waar ik in een prachtig jaren-20 herenhuis met koffie en appeltaart door Leida verwelkomd werd. Karel en Leida hebben het huis binnen 1,5 jaar weten om te toveren tot hun eigen droomhuis met een adembenemend resultaat! Naast dat Leida werkzaam is in de modebranche, geeft zij ook regelmatig styling- en interieuradviezen. Kijk mee in het wondermooie huis van Leida en Karel! 

IMGP6743.jpg

Ik ben Leida Wierda, moeder van 4 kinderen en trotse oma van 6 kleinkinderen. Sinds december 2014 woon ik hier samen met mijn partner Karel en ons hondje Gucci. Onze woonstijl zou ik als sober en stoer omschrijven. Ik hou van een landelijke, gezellige en warme interieurstijl.

IMGP6732.JPG

IMGP6746.jpg

We waren al een tijdje op zoek naar een huis in watersportstad Sneek en zagen op Funda een prachtig, wit herenhuis op een mooie lokatie; vlakbij het oude, gezellige centrum van Sneek. We waren allebei op slag verliefd op dit prachtige herenhuis uit 1910, met alle authentieke elementen als ornamenten, paneeldeuren, hoge plafonds, schouwen in kamers en slaapkamer en balkons nog behouden.  We waren meteen verkocht en besloten na 6 jaar gelat te hebben, deze woning te kopen en samen te gaan wonen.

IMGP6758.jpg

IMGP6692.jpg

IMGP6749.jpg

IMGP6752.jpg

IMGP6916.jpg

IMGP6915.jpg

IMGP6716.JPG

Hiervoor heb ik, samen met mijn kinderen 30 jaar met veel plezier in een rijtjeshuis in Makkum gewoond. Een heel mooi plekje, vlakbij de dijk en het strand. Niemand verwachtte na binnenkomst in een rijtjeshuis de sfeer van een boerderij of een heel oud huis aan te treffen.De muren had ik bewerkt met kalkverf en op de deuren profiellatten gemaakt, zodat ze niet te onderscheiden waren van oude deuren. De nieuwe, grenen houten vloer had ik bewerkt tot een oude vloer en de woning was ingericht met oude meubelen en spullen die een shabby look hadden. Nieuwe spullen maak ik oud met krijt- of kalkverf, zoals het Jezusbeeld wat nu in de keuken staat en ook verschillende houten ornamenten heb ik een betonlook gegeven.

IMGP6684.JPG

IMGP6701.JPG

IMGP6688.JPG

IMGP6689.JPG

IMGP6693.jpg

IMGP6695.jpg

IMGP6694.JPG

IMGP6699.JPG

IMGP6703.JPG

IMGP6697.jpg

Afgelopen december werd de bijkeuken en het toilet aangepakt. Het was een doorn in mijn oog: die kille witte tegels en het fleecebehang. Nu is het een mooie, warme ruimte geworden. Ook de garderobe en wasmachine werden verborgen achter stoere schuifdeuren op wielen. Voor de wanden heb ik de kleur Patato Skin gebruikt en er liggen Castle Stones op de vloer. We zijn erg blij met het geheel! De benedenverdieping is nu helemaal af. Volgend jaar is de badkamer aan de beurt. Hij kan er nog mee door, daarom is de badkamer ook ons laatste project. Waarschijnlijk wordt het betonlook op de muren met een rivierstenen wasbak.

IMGP6685.jpg

IMGP6711.jpg

IMGP6713.jpg

In dit nieuwe huis kon ik mijn meubels en spullen goed toepassen, want alles paste perfect bij de sfeer van het huis. We hebben, behalve de bank niet veel nieuwe dingen hoeven kopen. Wat veranderen betreft hebben we alle muren laten stucen en in de kalk- of krijtverf gezet. Boven en in de keuken werd een eiken vloeren gelegd. In de woonkamer lag al een mooie eiken vloer, die hebben we laten roken en in de grey wash gezet. In de hal en bijkeuken kozen we voor Castle Stones.

IMGP6628.JPG

IMGP6907.JPG

IMGP6679.JPG

IMGP6629.JPG

IMGP6631.JPG

IMGP6633.JPG

IMGP6634.jpg

IMGP6636.jpg

IMGP6637.jpg

IMGP6643.JPG

IMGP6653.JPG

IMGP6654.JPG

IMGP6664.JPG

IMGP6666.JPG

IMGP6680.JPG

IMGP6901.JPG

IMGP6903.jpg

IMGP6673.JPG

Mijn favoriete plek in ons huis is de woonkamer maar ook de hal vind ik prachtig! De kleur op de muren, River Silt van Pure & Original, past heel mooi bij de glas in lood ramen en de Castle Stones vloer. Elke keer als ik thuiskom word ik blij en voelt het als een warme deken.

IMGP6786.jpg

IMGP6789.jpg

IMGP6790.JPG

IMGP6794.jpg

IMGP6773.JPG

IMGP6884.jpg

Als vrienden of kennissen mij weleens om advies vragen, dan adviseer ik om te beginnen met mooie kleuren op de muren en passende gordijnen. Schaf tijdloze spullen aan. En blijf vooral dicht bij jezelf, jij moet er blij van worden!

IMGP6821.jpg

IMGP6823.JPG

IMGP6827.JPG

IMGP6835.JPG

IMGP6838.jpg

IMGP6844.jpg

IMGP6840.JPG

IMGP6847.JPG

IMGP6848.jpg

Mijn woonstijl kan ik het beste omschrijven als Shabby Chic. Van nieuwe spullen word ik niet blij.. Oude spullen maken een huis sfeervol en gezellig! Inspiratie doe ik op in Frankrijk en Italië maar ook in woonboeken. Ik houd van de Franse stijl van inrichten! Alsof de tijd stil heeft gestaan..

IMGP6874.jpg

IMGP6878.JPG

Een favoriete woonwinkel heb ik eigenlijk niet. Als ik dan echt moet kiezen, noem ik de Wilgengaarde in Ruinen. Ik heb daar enkele mooie stukken van Hoffz gekocht, zoals het spiegeltje in het toilet. Je wordt er ook altijd heel vriendelijk geholpen door Danny en Kim.

IMGP6797.jpg

IMGP6807.jpg

IMGP6810.JPG

IMGP6815.JPG

IMGP6817.JPG

 Veranderen doe ik niet vaak. Sommige spullen en meubels heb ik al 21 jaar.. Af en toe een krijgen ze een likje verf voor een nieuwe look. Als ik iets aanschaf moet ik er verliefd op zijn en daarna kan ik er geen afscheid meer van nemen.. Het krijgt dan steeds weer een nieuw plekje in mijn huis.

IMGP6760.JPG

IMGP6909.jpg

Als woontip zou ik mee willen geven: koop alleen spullen waar je echt blij van wordt! Trends komen en gaan…

IMGP6719.JPG

IMGP6721.JPG

IMGP6722.JPG

IMGP6724.jpg

IMGP6728.JPG

IMGP6729.jpg

Hoe mijn droominterieur eruit zou zien? Precies zoals ik nu woon! Ik voel me een bevoorrecht mens om in dit huis te mogen wonen. Het is hier echt genieten en in elk opzicht ons droomhuis!

IMGP6725.JPG

Leida en Karel, heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en de prachtige inspiratie!

IMGP6737.JPG

Wil je ook meedoen aan de binnenkijker en een ander inspireren met jouw interieur? Stuur dan voor meer informatie een mailtje via het contactformulier op de website of laat een berichtje achter via de Facebookpagina. Tot snel! :)

35 reacties

 1. Eveline van Originstyle schreef:

  Wauw echt een droomhuis! Super mooi!

 2. Ciska schreef:

  Prachtig huis!!

 3. Inge Bergsma schreef:

  Wat een pracht van een huis !!! Binnen en buiten!!! Het leuke hieraan is dat het heel veel op ons huis lijkt kwa indeling. Daarom vind ik deze repoirtage super om te zien .En dat de style heel veel raakvlakken heeft met die van mij…maar net even anders. Super sfeervol, en wat een gezelligheid !!! En weer zo mooi gefotografeerd. Mijn complimenten.

 4. yasmina schreef:

  Toppie binnenkijker.

  Heel mooi en vooral persoonlijk ingericht met luefde voor zowel stoete als brocante stukken.
  Kan me helemaal vinden in de tip: kopen wat je echt graag ziet, trends komen en gaan, zo waar!
  Bedankt dat we mochten binnenkijken, heb ervan genoten!

  Grtjs,
  Yasmina

 5. Marjonel Marsman schreef:

  Een mooi gezellig en warm huis.. Ik heb er van genoten.

 6. Inga schreef:

  Prachtig!

  Mijn nieuwe favoriet op de wemelaer!

  Zo zie je maar, volg je hart en dan komt het helemaal goed!

 7. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Mooi hoor, heel stijlvol ingericht.
  Heb weer genoten.
  Groetjes Coby

 8. Janny schreef:

  Ook ik heb genoten van dit kijkje in een mooi huis. Heerlijk: wel een stoere sfeer, maar niet alleen maar grijs en donker. Integendeel een heerlijk licht huis!
  Janny

  • Leida schreef:

   Ja inderdaad, het is een heerlijk licht huis!
   Ik probeer een goed evenwicht te vinden tussen stoer en donker en licht en luchtig! Alles grijs en donker past niet bij mij… Vind het heel mooi in de woontijdschriften en winkels, het heeft altijd een warme en gezellige sfeer. Maar ik hou van een mix .Gr, Leida

 9. Agnes Bulthuis schreef:

  Leuke binnenkijker!
  Ik heb weer een hoop inspiratie opgedaan.

  Ikzelf vind de basis erg belangrijk. De rest kun je met grote/kleine accessoires aanvullen en veranderen.

  Bedankt voor een kijkje in jouw huis!
  Groetjes Agnes

  • Leida schreef:

   Leuk om te horen dat ik je heb geinspireerd met ons huis. Ja de basis dat is heel belangrijk dat blijft een aantal jaren als je kiest voor tijdloos. Daarnaast is het leuk om met nieuwe of je oude vertrouwde spullen waar je aan gehecht bent een huis jouw huis te maken. Een huis met een ziel. Gr, leida

 10. Yvonne scholte aalbes ritz schreef:

  Wat een prachtig huis Leida. En natuurlijk Benita heeft weer prachtige foto’s gemaakt. Complimenten voor beide.
  Groetjes yvonne

 11. Sanny schreef:

  Wat een gEweldige binnenkijker. Ik vind dit huis helemaal fantastisch. Vooral de hal vind ik een pronkstukje hoor!
  Bedankt dat we mee mochten genieten!
  Zou leuk zijn als Leidamook op blogger of instagram actief was. Konden we mee blíjven genieten

  Lieve groetjes,
  Sanny

 12. regina schreef:

  Wat een prachtig huis hebben jullie, en vooral de hal, erg mooi!!! Wat mij op valt in dit prachtige huis, is dat je een mooie kleur verlichting hebt, Mag ik vragen wat voor verlichting dat is, want je kunt nergens meer sfeer verlichting kopen, alleen maar led.

  • Leida schreef:

   Hallo Regina,
   Allereerst bedankt voor je reactie! ik koop de fittingen van de schemerlampen gewoon bij de supermarkt van het merk Philips (softtone) In alle spots heb ik led-verlichting .De led-verlichting van tegenwoordig is niet meer zo koel, probeer het maar, het valt reuze mee
   Gr, Leida

 13. Saskia schreef:

  Wát een sfeervol huis Leida! Het hele huis straalt een eenheid uit. Wordt wel erg moeilijk om niet stiekem heel jaloers te zijn!!! Leuk om mee te genieten van je prachtige woning!

  • Leida schreef:

   Bedankt Saskia voor het compliment … Ja ik moet mezelf af en toe even knijpen of ik hier echt woon … We zijn zo happy in dit huis ! Het is echt een warme deken! Bedankt voor je lieve reactie!
   Gr, leida

 14. Van Essche Ann schreef:

  Wouw een super huis
  ik ben zo gek op je inkom
  kan je mij soms zeggen welke kleur je hebt gebruikt voor de muren

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Ann, Leida gebruikte in de hal de kleur River Silt van Pure & Original. Leuk dat je De Wemelaer bezocht! :) Vriendelijke groet, Benita.

 15. Kitty.bakkenes schreef:

  Wat een warm en gezellig huis, ook met de Mariabeelden
  Groet kitty

 16. Astrid van der doelen schreef:

  Hoi . Geweldig huis zo warm ingericht.
  Maar ben weg van het toiletmeubeltje met de waskom die te gek is.
  Kun je mij helpen waar ik die kan vinden/ kopen.
  Gr. Astrid

 17. Joke de gooijer schreef:

  Hoi Leida, wat een geweldig huis. Ik heb een vraag over de stoel bij het raam, weet u misschien waar ik die kan kopen voor mijn man! gr Joke

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Joke, bedankt voor je reactie. Ik denk niet dat Leida je reactie op korte termijn zal zien. Zulke stoelen kun je kopen bij Loberon of Maison du Monde. Veel succes en leuk dat je kwam kijken! :)
   Groetjes Benita

 18. Faye schreef:

  Wat een geweldig huis en inrichting!
  Helaas mijn smaak :)
  Wij wonen , na eerst een Paar jaar een vakantiehuis gerenoveerd te hebben, nu in ons 2de huis/boerderij in Frankrijk en zijn nog volop bezig met de renovatie maar jouw stijl is de mijne, zelfs hoe je je planken hebt gestyled is precies zoals mij, zo grappig. Geniet van jullie prachtige huis.

 19. Faye schreef:

  Helaas moest helemaal zijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.