Photodiary: de week van Mandy Dorland

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Mandy van de blog Second and & Sober!

Hallo! Ik zal mij even voorstellen: ik ben Mandy Dorland en ben 23 jaar. Samen met mijn vriend heb ik in 2014 een tussenwoning gekocht in Apeldoorn, Gelderland. Wij wonen er nu goed anderhalf jaar en hebben het er heerlijk naar onze zin. Mijn stijl is in die tijd alweer flink veranderd, ik ben begonnen met de Rivièra Maison stijl. Maar dit veranderde snel toen ik alle mooie blogs, magazines en winkels ontdekte. Het witte poten – houten blad gehalte verdween bij mij als sneeuw voor de zon. Ik hou heel erg van natuurlijke producten, warme kleuren en unieke stukken. Die unieke stukken bestaan uit vondsten via bijv. Marktplaats of kringloopwinkels. In ons huis vind je dan ook veel gerestylde dingen als kasten en tafels. Als ik erop uitgekeken ben verkoop ik deze spullen gewoon weer!

In het dagelijks leven werken mijn vriend en ik allebei fulltime. Zelf werk ik al 3 jaar bij The Sting, sinds kort als assistent bedrijfsleider en dit doe ik met veel plezier. Omdat ik fulltime werk blijft er eigenlijk niet veel tijd over om lekker in en rondom huis te bezig te zijn. Maar je wordt vanzelf creatief in het plannen van werkzaamheden en hobbies. Daarom heb ik er voor gekozen een photodiary te maken waarin vooral foto’s te zien zijn. Kijk snel mee met mijn werk/woonweek!

Vrijdag
Vandaag ben ik een dag vrij. Ik probeer altijd op tijd de wekker te zetten om zoveel mogelijk uit de dag te kunnen halen. Normaal is dit mijn schoonmaakdag, maar dit weekend ben ik morgen ook nog vrij. Aangezien ik plannen heb voor vandaag, schuif ik dit dus lekker door naar morgen. Wel even de stofzuiger door het huis gehaald. Vanmiddag ga ik samen met mijn zus een dagje sauna doen en lekker dineren. Voordat we naar de sauna gaan moeten we allebei nog even langs de kapper om toch enigszins het model in ons kapsel te houden ;) Ik moet zelfs nog op de valreep een badjas kopen. Weer goed voorbereid dus! Ik heb dus geen tijd om bezig te zijn in huis maar ik kan jullie wel wat foto’s laten zien.

Een foto van onze woonkamer. Dit is de laatste ruimte, samen met de zolder, die nog niet is voorzien van kalkverf. Dit staat wel op de planning maar dat zal pas omstreeks maart gebeuren! De kast die te zien is naast de bank heeft inmiddels plaats gemaakt voor een andere gave kast. Geduld, die ga ik zeker ook nog laten zien!

_MG_8852.JPG

_MG_8853.JPG

‘s Avonds lekker op de bank serie kijken met een glas thee erbij!

_MG_8866.JPG

Zaterdag
Vandaag, of beter gezegd vannacht, is Brent terug gekomen van een week skivakantie met een stel vrienden. Ik had een flinke lijst aan plannen voor vandaag opgesteld maar ik zal heel eerlijk vertellen dat er helemaal niks van terecht is gekomen. De hele dag heeft het geregend. Vandaag heb ik eigenlijk maar 2 dingen gedaan: series kijken op Netflix en boodschappen gehaald! ;)

Twee weken geleden hebben we samen een nieuwe kast opgehaald voor in de woonkamer. Ik wou graag een wat groter model met één grote deur. Alles hier in huis is eigenlijk zwart maar dat wou ik voor deze kast niet. Ons tv-meubel heb ik ook nog niet zo lang geleden gerestyld. Deze was eerst zijdeglans wit.

_MG_8681.JPG

De buffetkast die we hebben staan hebben we ook via Marktplaats gekocht,  net zoals onze nieuwste kast. Deze had de kleur eikenhout.

_MG_8661.JPG

Aangezien de muren nog in de kalkverf moeten en dus iets warmer en donkerder gaan worden heb ik gekozen voor een lichte kleur. Kijk maar mee!

_MG_8882.JPG

Ik heb de kast geverfd met krijtverf van Ashford & Sons, verkrijgbaar bij de Kwantum.

Zondag, maandag en dinsdag
Omdat ik in een winkel werk, moet ik ook op zondag werken. Ik begin om 12.00 uur dus ik kan lekker uitslapen. Om 17.00 uur is mijn werkdag alweer voorbij (dat is dan weer het voordeel van op zondag te moeten werken ;)) ’s Avonds lekker samen met Brent op de bank geploft met een filmpje en wat hapjes.

Voor maandag en dinsdag ziet mijn dag er niet heel anders uit. Omdat de winkel door de week tot 18.00 uur open is, ben ik vrij laat thuis. Voor deze dagen heb ik een aantal foto’s bij elkaar gezocht van onze bovenverdieping. Op de 1e verdieping hebben wij 2 slaapkamers en een badkamer. Vandaag ga ik jullie onze eigen slaapkamer en de logeerkamer laten zien.

De logeerkamer hebben we lichtgroen geverfd toen we hier kwamen wonen. Destijds heb ik een keer een liter kalkverf gekregen om een project te maken naar eigen keuze. Ik ben dus voor het eerst met kalkverf aan de slag gegaan in de logeerkamer. Kijk mee voor het resultaat!

_MG_7389.JPG

_MG_7390.JPG

_MG_7392.JPG

_MG_7400.JPG

_MG_7402.JPG

Kleur: Pure & Original – Tin Kettle

Na de logeerkamer moest onze eigen slaapkamer er ook aan geloven.

_MG_7806.JPG

_MG_8702.JPG

Kleur: Pure & original – Ashes

Woensdag
Vandaag ben ik vrij. Ik begin in de ochtend met het schoonmaken van de benedenverdieping. Daarna lekker onder de douche en na het douchen nog de bovenverdieping. Brent moet voor zijn werk 2 dagen naar Spanje, hij vertrekt vandaag en zal morgenavond weer terug zijn. Na het schoonmaken heb ik het konijnenhok nog schoongemaakt en de tuin aangeveegd. Als ik eindelijk klaar ben met alles pak ik de camera erbij om een paar foto’s te maken. Kijk maar mee naar de resultaten.

_MG_8889.jpg

_MG_8892.jpg

_MG_8898.jpg

_MG_8905.jpg

Donderdag en vrijdag
Beide dagen moest ik werken. De donderdag is altijd een lange dag, de ene keer werk ik van 9.00 tot 21 uur en de andere keer van 12 tot 21 uur. Deze week mocht ik uitslapen! Als je dan ‘s avonds thuis bent kun je eigenlijk meteen door naar bed ;) Vrijdag werk ik van 9 uur tot 18 uur. Als ik thuis aankom staat het eten al klaar. Vanavond een lekkere bankhang avond, want ik moet morgen ook weer de hele dag werken.

Vandaag heb ik een aantal foto’s van de badkamer voor jullie.

_MG_8925.jpg

_MG_8922.jpg

_MG_8923.jpg

Op zolder zijn we druk aan het klussen. We zijn wandjes aan het plaatsen en de berging gaat mooi afgetimmerd worden. Ook komt er dezelfde laminaatvloer in als op de eerste verdieping. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan mee op mijn eigen blog Second hand & Sober.

Voor nu: een aantal foto’s hoe het er nu voor staat!

_MG_8941.JPG

_MG_8942.JPG

4 reacties

 1. Eveline van Originstyle schreef:

  Wat leuk je ook hier te zien Mandy! Mooie stijl heb je! En leuk geschreven :-) Tot op IG,

  Groetjes Eveline van Originstyle

 2. Marjonel Marsman schreef:

  Hoi Mandy. Mooie fotodiary, je hebt een sfeervol huis maar dat wist ik al, ik ken natuurlijk je blog.

  Groetjes, Marjonel

 3. Ans van Rooij schreef:

  Mooi huis,ben een beetje erg jaloers.

 4. Mirjam schreef:

  Ik heb genoten van alle mooie foto’s van jullie heerlijke gezellig huis. Wat een fijn sfeertje heb je daar gecreëerd.
  Ik ga ook zeker je blog eens bekijken.
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Groetjes,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.