Photodiary: de week van Bahar

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Bahar!

Een aantal weken terug kreeg ik een mailtje van Benita of ik mee wilde doen aan de Photodiaries op De Wemelaer, ik nam meteen kijkje op haar website want: wat hield een photodiary precies in? Wat werd er van mij verwacht en hoe ga ik te werk? Al snel zat ik achter de laptop alle verhalen door te lezen. Hier hoefde ik niet eens over na te denken, mijn antwoord was meteen: JA! Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Bahar en ben 28 jaar, geboren en getogen in hartje Delft. Ik woon bijna 6 jaar samen met mijn partner Fatih in Delfgauw. Voordat we ons huis in Delfgauw kochten, hebben we 2,5 jaar in Delft gewoond. Het huis was een bestaande woning en nog niet helemaal naar onze smaak, er moest veel verbouwd worden. Dit hebben we stap voor stap gedaan. Niet te vergeten onze tuin, die gaan we begin maart renoveren zodat we er straks in de lente en de zomer van kunnen genieten.

Uiteindelijk is het helemaal ons huisje geworden.. Al sinds het moment dat ik mijn eigen huis heb, ben ik veel bezig met mijn interieur. Ik verander vaak van accessoires, soms zijn een paar gekleurde kussens al genoeg voor een verandering. Mijn woonstijl is landelijk met een mix van chique.

Omdat ik mij veel bezig houd met interieur en decoratie, ben ik vorig jaar begonnen met mijn eigen bedrijf genaamd Sweettmaison. Ik heb een webshop met decoratie- en interieur artikelen, dit doe ik met veel plezier. Voor mijn werk bezoek ik woonbeurzen en groothandelaren, hier doe ik veel inspiratie en ideeën op. Nu ga ik  verder, ik hoop dat jullie veel plezier hebben met het lezen en het bekijken van mijn week en interieurfoto’s!

Maandag
Vandaag vroeg opgestaan, werk aan de winkel! Ik ga inkopen doen voor mijn webshop. De voorraad moet worden aangevuld. Maar ik begin eerst rustig met het klaarmaken van een ontbijtje voor mij en Fatih. Wanneer we er allebei tijd voor hebben vinden we het fijn om samen te ontbijten. Ik ruim snel op en maak mij klaar om weg te gaan, het is ongeveer een uurtje rijden. Het is altijd leuk om inkopen te doen maar ook vermoeiend. Denk aan de dozen die uitgepakt moeten worden, dozen naar de zolder sjouwen en natuurlijk foto’s maken. Fotograferen is een van mijn hobby’s. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Eenmaal op de terugweg sta ik vast in de file, dat was balen! Mijn reis duurde daardoor een uur langer, niets aan te doen helaas. Omdat ik wist dat ik maandag overdag niet thuis zou zijn had ik de avondmaaltijd op zondagavond al voorbereid. Lekker gegeten, Netflix aan en languit met een kopje thee op de bank. De dozen? Die heb ik niet meer opgeruimd. Genoeg gedaan voor vandaag, dinsdag weer een nieuwe dag!

Dit is een gedeelte van de woonkamer. Ik heb één muur mat taupe en de rest van de muren zijn basic wit. Sinds kort heb ik een nieuw bankstel. Hij is lekker groot en comfortabel. De sierkussens zijn van Walra, in champagnekleur en met pailletten. Ik ben echt superblij met mijn bank, we hebben hem nog niet zo lang maar hij zit en ligt erg lekker!

Maandag Foto 1.jpg

Hier heb ik een elektrische openhaard met schouw. Ik vind dit gedeelte van mijn woonkamer het allermooist. De open haard gaat bijna elke dag aan. Het geeft zo een gezellige sfeer. Ik heb nu zilveren accessoires op de haard staan. Nachtlamp, decoratieboeken met een bonbon plateau en wat niet kan ontbreken, natuurlijk de kandelaars. Op de grond heb ik een brocante tijdschrifthouder als plaidhouder gebruikt. Staat opgeruimd en netjes.

Maandag foto 2.jpg

Op de foto oogt het als zwart maar de vloertegels zijn antraciet, we hebben de vloeren veranderd na ongeveer 1,5 jaar dat we het huis hadden gekocht. Naast de tv kast heb ik een butlertray staan met  orchideeën. Ik heb 2 orchideeën in een pot samengevoegd.

Maandag foto 3.jpg

Dinsdag
Vandaag een rustige dag voor mij. Vanavond krijg ik mijn vriendinnen op bezoek. Onze mannen gaan eenmaal in de week ’s avonds voetballen en dan komen wij bij elkaar voor een gezellig avondje. We hebben afgesproken dat de meiden vanavond bij mij komen. Ik ga een heerlijke cake bakken. Want ja, ik hou van koken en bakken. Heb eerst de woonkamer opgeruimd en schoongemaakt. Gelijk een fijn gevoel. Daarna langs de winkel om boodschappen te doen, ik heb namelijk vers fruit nodig voor de cake. Na het boodschappen doen rustig gekookt en samen gegeten. Wij kunnen niet altijd samen eten i.v.m. de werktijden van Fatih. Rond een uur of acht zijn de mannen gaan voetballen en hebben wij met de meiden een gezellige avond.

Ik heb een moderne, half open keuken met een groot gasfornuis. Hier heb ik voor gekozen omdat ik heel erg van koken en bakken houd. Zo kan ik makkelijker met meerdere pannen tegelijk te werk gaan. Ik heb als achterwand de granieten wand door laten trekken. Dit is handig met het schoonhouden i.p.v. tegels. Zeker een aanrader!

Dinsdag Foto 1.JPG

Mijn keuken is wit hoogglans, met een zwarte granieten werkblad. Hier mijn koffie en thee corner! Ik drink niet dagelijks koffie, ben meer van de thee. Maar af en toe maak ik een heerlijke cappuccino voor mijzelf en geniet van mijn koffiemoment. De koffie en thee staan alvast klaar voor vanavond. Nu de cake nog..

Dinsdag Foto 2.JPG

We hebben een leuke avond gehad: een gezellig meidenavondje met een kop thee en cake. Ik heb de cake versierd met mascarpone en vlaaivulling, vers fruit erop en voilà. Lekker bijgekletst en weer veel gelachen.

Woensdag Foto 3 (2).jpg

Woensdag
Vandaag ben ik vroeg opgestaan. Ik probeer meestal de woensdag aan te houden als was- en strijkdag. Dekbedovertrek wisselen, wassen en strijken. Een woensdagtaak. Vandaag heb ik bestellingen van de webshop die ik klaar moet maken voor verzending. Ik draai de was en strijk het dekbedovertrek en het hoeslaken. Lekker strak in pak! Daarna ga ik aan de slag met de bestellingen klaarmaken. Dat is het voordeel dat ik uit vanuit huis werk. Op de zolder heb ik mijn mini showroom en zodra er een bestelling is, pak ik het in en maak het verzendklaar. Als ik naar het postkantoor ga om het af te geven, loop ik even snel langs de bloemist. Ik hou van verse bloemen thuis. Ik koop rode en witte rozen. Zodra ik thuis ben zet ik de rozen in een mooie vaas en natuurlijk maak ik daar foto’s van.

Ik ben zelf actief op Instagram, dus meteen een foto uploaden. Altijd goed, een bosje rozen. Op Instagram kom ik veel interieur pagina’s tegen. Dit geeft weer inspiratie en ideeën.

Vandaag hoef ik niet te koken. Dus dat scheelt weer tijd. Even verder rondneuzen op Instagram.

De tijd vliegt voorbij en voor ik het weet is het weer avond. Vandaag geen bijzonderheden meer..

Woensdag foto 3.jpg

Hier mijn slaapkamer, die hebben we ook 2 jaar geleden in verbouwd. Nieuwe laminaat, geverfd. De voorgaande bewoners hadden inbouwkasten, die hebben we weggedaan. Zo heb ik nog meer ruimte gecreëerd. Deze hocker heb ik gewonnen via Facebook, hoe leuk was dat! Een interieurwinkel deed een verloting en ik was de gelukkige! Hij heeft een mooi plekje gekregen in mijn slaapkamer.

Woensdag foto 1.JPG

Een paar roze accessoires op mijn make-up kast. Ja ik hou erg van roze, en ik zeg altijd ‘mooi roze is niet lelijk’. De slaapkamer is in lichte tinten, beetje romantisch en lief ingericht.

Woensdag foto 2.JPG

Flowers are happy things..

Woensdag foto 4.JPG

Donderdag
Vandaag een rustige dag. Ik ben begin met wat administratiewerk wat ik moet maken. Ik doe rustig mijn werk. Dan bedenk mij dat ik nog wat foto’s moet maken voor de site en begin daar aan. Mijn man is al vroeg weg en komt vandaag laat thuis. Een hele dag voor mijzelf dus.. Rond een uur of 3 ben ik klaar met mijn werk en besluit ik  langs de tuincentrum te gaan hier in mijn buurt. Even er tussenuit. Bij de Intratuin loop ik snel door naar de huis- en woondecoratie afdeling. Ik vind het echt een ontspanning om al die artikelen te bekijken. En het leukste om natuurlijk iets mee te nemen maar dit keer heb ik niets gekocht. Op de terugweg langs de Albert Heijn. Vanavond eet ik alleen dus heb wat makkelijks gekocht om klaar te maken, zodat ik lekker van mijn avond kan genieten. Ik heb vandaag foto’s van de badkamer gemaakt. De badkamer is wel een project geweest waar wij heel erg trots op zijn. Ik vind het echt zo mooi! Het is ongeveer een jaar terug dat we de badkamer hebben laten doen. Het duurde 3 weken! Toen vond ik het niet leuk, 3 weken zonder douche is echt heel erg. Maar bij het eindresultaat waren we dat allang vergeten!

We hebben de vloer en wandtegels door laten trekken, helemaal grijs. In de douche wilde ik heel graag een nis hebben i.p.v. een opbergrekje voor de shampoos etc.

Foto donderdag 1.JPG

Een wastafel met 2 kranen met een grote LED spiegel kon niet ontbreken. De matte tegels vind ik heel erg fijn i.v.m. het schoonhouden, echt een aanrader!

Foto donderdag 2.JPG

Opgerolde handdoeken in de nis.

Foto donderdag.jpg

Vrijdag
Goedemorgen, deze foto wil ik graag met jullie delen. Ik ben niet zo goed in het omgaan met planten maar bij deze orchideeën doe ik wel heel erg mijn best. Het geeft voor mijn gevoel warmte in mijn woonkamer. Vandaag heb ik een afspraak voor mijn werk in Apeldoorn. Dat is ongeveer 2 uur rijden. Ik vertrek vroeg zodat ik hopelijk aan het eind van de middag weer thuis ben. Op de terugweg boodschappen doen en dan kan ons weekend beginnen.

Een orchidee staat voor: liefde, charme, aanhankelijkheid, schoonheid, luxe, wijsheid en begrip..

Vrijdag foto 1.JPG

Relaxmoment! Klaar voor het weekend!

Vrijdag foto 3.jpg

Zaterdag
Vandaag allebei vrij! We gaan eerst samen ontbijten, daarna heb ik samen met mijn zusje afgesproken. We gaan gezellig naar Den Haag. Na het ontbijt haal ik mijn zusje op en brengen we samen een gezellig dagje door. Shop Day! Wie houdt er niet van? Heel leuk maar ook zo vermoeiend. Het is al bijna 18.00 uur als we vanuit Den Haag vertrekken, dit betekent dat er geen tijd meer is om te koken. Ik rij snel langs de Chinees, onze favoriet! Eenmaal thuis, lekker gegeten en een film aangezet.. En zo is ook onze zaterdag voorbij.

In het weekend ontbijten betekent voor ons: verse jus, verse broodjes en een eitje erbij. Omdat we daar door de week bijna geen tijd voor hebben, is dit wel even een gezellig samen momentje.

Zaterdag ontbijtfoto.jpg

Onze eethoek, hier een kleine muur in oudroze kleur. Dit heb ik ongeveer 3 jaar terug laten verven. En eigenlijk wil ik het weer wit. De verf staat al klaar.. Nu nog uitvoeren.. Ik heb ook een extra vitrine kast, hier berg ik mijn koffiemokken, taartplateaus en dat soort dingen op. Ben nu aan het kijken voor een grote buffetkast. Want het past allemaal niet meer! Ik vrees dat ik verslaafd ben aan serviesgoed, ik heb echt nooit genoeg. Ik vind het heel leuk om verschillende serviezen te gebruiken.

Foto zaterdag 1.jpg

 Ik heb geen accessoires op de eettafel. Er hangt een klok aan de roze muur, en de lamp hangt niet hoog. Ik vind het zo wel goed. Misschien als de muur weer wit is dat ik mijn tafel kan versieren met wat accessoires.

Film aanzetten en wat lekkers op tafel! Mooi roze is toch niet lelijk…

Zaterdag foto 3.jpg

Zondag
Vandaag is het de laatste dag dat ik schrijf voor De Wemelaer. Ik ga straks samen met Fatih buiten de deur ontbijten. Verder hebben we niets in de planning. In de avond gaan we mijn schoonouders ophalen van Schiphol. Ik heb nog een paar foto’s van mijn werkruimte en serviesgoed die ik jullie graag wil laten zien. Tenslotte wil ik Benita bedanken voor haar uitnodiging. Ik heb iedere dag met plezier geschreven en hoop dat jullie het ook als goed ervaren.

Zondag 2 (2).JPG

Zondag.jpg

Heel veel groetjes,
Bahar

Bahar vind je op Instagram onder de naam SweettMaison.

1 reactie

  1. C. schreef:

    Mooie badkamer. En de taart ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.