Photodiary: de week van Monique Vreeburg

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Monique!

Wat ongelofelijk leuk Benita, dat je mij gevraagd hebt om met de rubriek photodiaries mee te doen, bedankt hiervoor! Ik zal mij even voorstellen: ik ben Monique (50) en bijna 30 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde Paul. Samen hebben wij 5 kinderen waarvan er nog 2 thuiswonen. We hebben ook 2 kleinkinderen en een Jack Russel; Jazzy.

Sinds 17 jaar wonen wij in ons rijtjeshuis in Den Haag. We zijn gek op zon, zee en strand en zijn dan ook het hele jaar door wel te vinden in Scheveningen, waar we dicht in de buurt wonen. Uit onze voorliefde voor het strand en de zee is onze beachstijl inrichting ontstaan. We hebben namelijk bijna alles wit met wat zwart en veel rattan. Daarnaast ben ik, zoals wel zichtbaar is op de foto’s, echt een Rivièra Maison verslaafde van het eerste uur! Ik ben vooral gek op de oude collectie kasten. Het is altijd een sport om die te kunnen vinden. Maar als ik er weer een op de kop kunnen tikken, rijd ik samen met mijn man het hele land door om ze op te halen. Ik vind trouwens de nieuwe collectie ook nog steeds te gek. We hebben dus van alles wat en zijn nog lang niet klaar! Nu zijn jullie wel een beetje op de hoogte en ik neem je graag mee met een kijkje in ons huis.

Maandag
Iedere dag begin ik met een vast ritueel dat in de keuken begint. Onze keuken was eerst antiekblauw maar 2 jaar geleden hebben we hem gebroken wit laten spuiten. Ik ontbijt achter de laptop terwijl ik ondertussen de krant doorneem, Facebook en Instagram bekijk en ook nog even op Marktplaats rondneus. Daarna ga ik gauw aan de slag, want maandag is namelijk mijn poetsdag. Als ik daarmee klaar ben nog even een strijk wegwerken.Wanneer mijn man dan thuiskomt drinken we even gezellig een glaasje wijn voordat ik aan het eten begin.

keuken 10.jpg

Keuken 5.jpg

wk13.jpg

Dinsdag
Vanmorgen vroeg op pad gegaan met mijn jongste dochter. Daarna terug naar huis, want mijn 2 kleindochters komen! Ze zijn 2 en 6 jaar oud. Ik pas 3 dagen per week op en dat is echt een feestje. De hele kamer ligt bezaaid met speelgoed, heerlijk als ze lekker kunnen spelen. Tegen zessen worden ze weer opgehaald door hun moeder. Daarna gaat alle terug de kist in. Als we dan met z’n allen lekker hebben gegeten en de boel is weer opgeruimd, is het tijd om lekker te relaxen met een kopje koffie op de bank.

wk10.JPG

wk 1.JPG

Woensdag
Vanmorgen begonnen het verschonen van de bedden. Daarna koffiegedronken in afwachting van de komst van de kleindochters. Opa heeft een thuiswerkdag, dus dat is extra feest voor ze. Lekker met elkaar een broodje gegeten. Daarna ben ik met de jongste even boodschappen gaan doen. Toen nog even met de kleinkinderen gespeeld, waarna ze weer opgehaald werden, verder een rustig avondje gehad.

sk1.jpg

sk3.jpg

Donderdag
Helaas vandaag een koude, regenachtige dag. Niet echt leuk om iets buitenshuis te gaan doen. Daarom maar wat spelletjes gedaan. ‘s Avonds kwamen mijn broer en schoonzusje op visite, de avond hebben we lekker bij de gelhaard doorgebracht.

wk5.JPG

wk18.jpg

wk17.jpg

Vrijdag
Dat is echt mijn dag! ‘s Morgens koffiegedronken met mijn moeder en daarna samen boodschappen gedaan. Dat doen we altijd samen op vrijdag. Als ik ‘s middags weer thuis ben, ga ik na de lunch meestal nog even naar het tuincentrum. Verse bloemen halen en in deze tijd bloembolletjes voor in huis. Daarna is het tijd voor mijn grote passie: decoreren in huis. Rond 17.00 uur drinken we gezellig een wijntje samen. In de avond gaan we even in de douche/stoomcabine die we sinds een half jaar hebben. Echt heerlijk om even bij te komen. Ook hebben we een nieuw badkamermeubel met een natuurstenen wasbak aangeschaft. Voorheen hadden we 2 kastjes met wastafels, maar omdat de meeste kinderen de deur uit zijn, is dat niet meer nodig. En nu hebben we weer wat meer ruimte gekregen.

wk20.JPG

wk7.jpg

wk8.jpg

Zaterdag
Vandaag zijn we bij onze schoondochter op verjaardag geweest. Ze gaf een brunch in een English breakfast stijl, dat was erg gezellig. Daarna meteen weer naar huis gegaan, omdat het te laat was geworden om nog iets te gaan doen. Vaak gaan we anders nog even naar de Haagse binnenstad op zaterdag.

bk2.jpg

bk5.JPG

Zondag
Eerst uitgeslapen en daarna ontbeten met mijn man. Normaalgesproken gaan we op zondag in de middag naar Scheveningen, om er wat te wandelen en iets te drinken. Vandaag zijn we alleen even langs de kust gereden omdat het heel hard waaide. Eenmaal thuis hebben we lekker een wijntje gedronken in de serre die we een aantal jaren geleden hebben laten aanbouwen. Heerlijk om daar te zitten in de winter. Straks komen de kinderen en de kleinkinderen eten. We hebben vorig jaar deze heerlijke robuuste tafel gekocht, die je met 2 aanschuif bladen kunt verlengen. ‘s Avonds even uitrusten van alle drukte en dan is de week alweer voorbij.

s2.JPG

s4.JPG

s6.JPG

s10.JPG

6 reacties

 1. Serdina. schreef:

  Monique leuk om te zien hoe ieder met het interieur bezig is, en dat ieder zo’n hun eigen smaak heeft, het ziet er allemaal heel fris en helder uit, hoe hou je het allemaal zo mooi schoon haha, ik zelf hou meer van een donker/sober interieur maar vind het wel heel leuk om te zien wat een ander juist weer heel mooi vind!
  Groetjes Serdina.

  • De Wemelaer schreef:

   Dankjewel voor je leuke reactie Serdina! :) Groetjes Benita

  • Monique Vreeburg schreef:

   Hoi Serdina,

   Ik vind het ook erg leuk om naar zoveel verschillende stijlen te kijken. Het is vooral leuk om te zien dat de één zich lekker voelt in een licht huis en een ander zich lekker voelt bij donkere kleuren. Lekker blijven genieten van deze prachtige site.

   groetjes Monique

 2. nathalie schreef:

  Mooie inrichting ,ook mooi gecombineerd met de riviera maison spullen
  Hou van je stijl en ook van riviera maison
  Erg gezellig en sfeervol

 3. kitty bakkenes schreef:

  Beste Monique, wat een super leuk huis! Zelf ben ik ook graag bezig en snuffel ook graag bij Riviera Maison.
  groet kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.