Beste Benita,

Het is inmiddels al weer langer dan een half jaar geleden dat jij mij vroeg om voor De Wemelaer wat foto’s te maken en iets te schrijven over ons huis en interieur. Net als alle anderen was ook ik verrast en voelde mij zeer vereerd dat je mij vroeg. Ik zal mij even voorstellen: ik ben Monique en ben getrouwd met Bert. Samen hebben wij 2 jongens; Sem van 15 en Jazz van 11 jaar, ook lopen hier in huis nog 2 superlieve hondjes rond. Ons huis staat in een dorp onder de rook van Amsterdam.

Een half jaar geleden, zullen velen van jullie denken en dan nu pas de foto’s? Ja.. Benita vroeg het mij net op het moment dat het huis van buiten rondom in de steigers stond. We hadden namelijk besloten om dit jaar als eerste de buitenkant van het huis aan te pakken. Het huis moest van mos ontdaan worden en de stenen werden geïmpregneerd. Vervolgens liet een groot deel van de voegen los en moest er op vele plekken opnieuw gevoegd worden. Klaar zou je denken!

Maar manlief had al jaren een grote wens en wilde die nu ook meteen maar aanpakken: een veranda. En dat is sneller gezegd dan dat het geplaatst kan worden, want dit betekende o.a.: 4 grote bomen uit de tuin graven, die vervolgens weer bij de buren verderop in de straat werden geplant en alle tegels en steentjes eruit. De bestaande betonplaat afjakkeren op goede hoogte en een extra nieuwe betonvloer laten storten. Dan een veranda plaatsen en vervolgens de tuin volledig opnieuw inrichten. Je begrijpt: een behoorlijke klus, die we natuurlijk niet alleen hebben gedaan. Laat ik ook niet vergeten: een stukadoor heeft tussendoor het plafond binnen ook nog even opgeknapt. En als je dan toch zo lekker bezig bent, dan ook maar meteen buiten en binnen alles schilderen. Ik voelde mij soms een voorman en cateraar tegelijk op de bouwplaats, maar het schort is afgedaan en de helm opgehangen.

Voorlopig zijn we even klaar. Dus ja, nu weten jullie waarom Benita een half jaar op de foto’s heeft moeten wachten. Ik zeg voor nu even genoeg verteld, kom binnen en welkom in ons huis.

Landelijke Stijl

Je komt binnen in onze voorhal.

Landelijke Stijl

Om vervolgens in de tweede hal te komen, waar de trap naar boven is, het toilet en de deuren naar de huiskamer.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Onze zit- en eetkamer is één ruimte.

Landelijke Stijl

Het huis is in donkere kleuren geschilderd maar door de grote ramen voor en de ramen en deuren aan de achterkant van het huis, komt er veel licht binnen.

We wilden na de veranderingen binnen geen gordijnen meer, maar alleen nog luikjes aan de zijkanten van de erkers.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Als je onze stijl zou moeten omschrijven zouden velen zeggen ‘een sobere stijl’. Maar omdat ik het woord sober zelf zo somber en minimalistisch vind klinken zou ik onze stijl als tijdloos willen omschrijven, met een vleugje klassiek en een snufje glamour zoals Benita ooit een foto van ons huis beschreef..

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Onze keuken en bijkeuken.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

De veranda en tuin zijn ook al in de kerstsfeer.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Dit jaar geen kerstboom binnen maar wel gezellig een boom onder de veranda, naast de haard en ook heel goed te zien vanuit ons huis.

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Landelijke Stijl

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de rondleiding door ons huis.

Vond je het leuk en wil je nog meer zien, dan mag je mij altijd volgen op Instagram waar ik te vinden ben onder de naam: Stylistvanhetzuideinde.