Photodiary: de week van Jolanda

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik Instagram om wooninspiratie op te doen. Wat een mooie landelijke, sobere interieurfoto’s komen daar voorbij. Zo kwam ik ook op De Wemelaer terecht en deed ik mee met de hastag #mijn haard. Dat was de eerste foto die ikzelf plaatste. De reacties en het toenemende aantal volgers werkt erg stimulerend en is zo leuk. Er zullen zeker nog heel wat plaatjes volgen van mijn huis. Het is nog niet helemaal af, een aantal vertrekken in het huis moeten nog worden aangepakt. De benedenverdieping en de slaapkamer zijn al wel helemaal naar onze wens. De badkamer laat nog even op zich wachten, want de aandacht gaat op dit moment uit naar de tuin.

Ik vond het erg leuk en was vereerd dat Benita al na enkele foto’s een berichtje stuurde met de complimenten over hoe mooi ik woonde. Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag of ik mee wilde doen met de Photodiaries. Ik ben trots op wat we tot nu toe van ons huis gemaakt hebben en wil het graag laten zien.

Ik houd een weekje mijn dagboek bij en geef een kijkje in mijn leven. Met mijn man Robert en labrador Dirk woon ik in een klein dorpje in het westen van Noord-Brabant. We zijn hier anderhalf jaar geleden komen wonen en hebben het gevoel echt onze plek te hebben gevonden.

Maandag
Vandaag moet ik werken. Ik werk als leidinggevende en kloosterassistente in een klooster bij een groep van 27 gepensioneerde vrouwelijke religieuzen. Ik kan de dag vandaag op het gemakje starten, ik hoef pas aan het einde van de ochtend te gaan werken. Na het ontbijt maak ik een grote wandeling met Dirk en geniet van het heerlijk zonnige vriesweer. Terug ruim ik nog wat op en vertrek naar mijn werk. Vanwege Sinterklaas heb ik vanmiddag voor de zusters een gezellige middag georganiseerd met bingo. Iedereen geniet en is blij met de bingoprijsjes.

Thuis maak ik hete bliksem van appels uit eigen tuin, die ik nog in de kelder heb bewaard. Na het eten haalt Robert alvast de kerstspullen voor mij van zolder, want de kale boom in de woonkamer wacht om aangekleed te worden en gaan we op ziekenbezoek bij schoonmoeder.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Dinsdag
Vandaag is ook weer een werkdag. Maar eerst ga ik met Dirk naar de dierenarts voor een check-up. Omdat hij heel erg bang is van vuurwerk gaan we het dit jaar proberen met wat rustgevende medicatie. Na het werk doe ik boodschappen. Robert heeft een werkafspraak en eet buiten de deur. Ik heb een vriendin uitgenodigd om te komen eten en maak iets uit een van mijn favoriete kookboeken van dit moment. De avond vliegt voorbij.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woensdag
Mijn werkdag is in 2 gesplitst. ’s Ochtends ga ik enkel naar het werk voor een vergadering. Daarna ga ik voor een paar uurtjes naar huis. Omdat ik vanavond waarschijnlijk laat thuis zal zijn maak ik alvast het avondeten klaar. Voordat ik terug naar mijn werk ga, maak ik nog een grote ronde met Dirk, want het is nog steeds heerlijk winterweer. Van mijn collega krijg ik een telefoontje met goed nieuws. De zuster die ik vanmiddag op zou gaan zoeken in het ziekenhuis mag naar huis. Samen rijden we naar Rotterdam om de zuster op te halen. Bij thuiskomst eten Robert en ik en bainstormen we nog wat over de verbouwing van de garage en de nieuw te bouwen schuur. Dan opruimen, nog wat ontspannen voor de buis en naar bed.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Donderdag
Vandaag is mijn vaste vrije dag. Nadat ik wat huishoudelijke klusjes in huis heb gedaan, trakteer ik Dirk (en mijzelf) weer op een lange wandeling. Dit keer in het bos. Ik sprokkel meteen wat mooie dennentakken en dennenappels voor het maken van wat kerstdecoratie. Bij thuiskomst eerst even koffie met lekkers, ook voor Dirk natuurlijk een paar koekjes. ’s Middags heb ik nog wat boodschapjes te doen en omdat ik bijna voorbij het Markthuys in Etten-Leur kom, besluit ik nog even snel wat rond te neuzen tussen al dat moois in de winkel. Ik trakteer mezelf op een mooie platte schaal die ik later op de dag een plekje geef. Op de terugweg ga ik ook nog even naar Action. Thuis maak ik eindelijk een begin aan het optuigen van de kerstboom terwijl de pastaschotel gaart in de oven. Na het avondeten maak ik de boom af en geniet nog even vanaf de bank van het resultaat.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Vrijdag
Vandaag heb ik een extra vrije dag omdat alle materialen voor de garage en schuur worden geleverd. Deze ochtend gebruik ik verder voor huishoudelijke klusjes. ’s Middags ga ik met een vriendin en haar zoontje naar Intratuin. We kletsen lekker bij in het restaurant terwijl haar zoontje zich vermaakt in de speelhoek en genieten we verder van alle mooie kerstdecoraties in de winkel. Voor de toef en kerststukken die ik nog wil maken koop ik eucalyptus en mos. Bij thuiskomst is het al donker, is Robert al thuis en heeft hij de houtkachel al aangemaakt. We drinken een wijntje om het weekend in te luiden. Met wat hapjes erbij is het niet meer nodig om te koken (gelukkig). Dan als afsluiter een kop koffie en kijken naar The Voice.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Zaterdag
Vandaag wordt een klusdag. Op tijd uit de veren dus. De garage moet worden opgeruimd, zodat er plaats is voor al het hout dat gister is gebracht. Dat opruimen duurt enkele uurtjes. Wat kan een mens er toch een rommeltje van maken. Gelukkig hebben we twee extra handen, want mijn vader is gekomen om te helpen met al het sjouwwerk. Ik ruim binnen op, werk wat was weg en doe de boodschappen. Als al het werk is gedaan nemen we even de tijd om te relaxen met een bad en wat tv kijken. Dan gaan we naar vrienden. Zij hebben ons uitgenodigd om te komen eten. Het is gezellig en we hebben veel bij te kletsen. Ondanks dat we moe zijn, wordt het toch laat en komen we in de kleine uurtjes pas thuis.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Zondag 11
Vandaag hoeft niks, dus… heerlijk uitslapen en op het gemakje wakker worden met koffie. Robert heeft toch nog zin om buiten iets te doen en besluit de dakplantaan te snoeien. Ik rommel wat in huis en maak een kleine toef. Voor het avondeten maak ik alvast een hartige taart. Aan het einde van de middag komen vrienden borrelen en blijven gezellig eten. Wanneer het bezoek is vertrokken laten Robert en ik Dirk nog even uit. Terwijl ik de vaatwasser inruim en nog wat opruim kijkt Robert Studio Sport. Dat wordt standaard opgenomen, zodat hij dat nooit hoeft te missen. Dan is het tijd om ons bed op te zoeken, want morgen begint er weer een drukke werkweek.

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

Woonblog Landelijke Stijl

BewarenBewaren

9 reacties

 1. Geesje schreef:

  Mooie binnenkijker Jolanda, ik heb genoten.

 2. Serdina schreef:

  Een hele mooie photodiary :-) een sfeervol huis heb ervan genoten :-)
  Ga zeker even op jouw feed kijken Jolanda ;-)

  Groetjes Serdina.

 3. Sandra schreef:

  Gezellig huis heb je, leuk om even mee te kijken !
  Groetjes , Sandra

 4. Ans van Rooij schreef:

  Zeer zeker een mooi huis met gezellige inrichting,ben je op instagram gaan volgen.

 5. rachel schreef:

  Mooie kleur op de muren! Wat voor kleur (grijs/groen??) zit er op de muur en wat voor kleur hebben de kozijnen daarbij?

 6. Astrid schreef:

  Beste Jolanda, wij zijn verliefd op de uitstraling van jullie haard. Zelf hebben we ook plannen om zoiets te maken we hebben echter geen idee van afmetingen om het in proportie te hebben. Zou je ons jullie afmetingen van de potkachel en het gat in de haard kunnen geven?! Gr Astrid

 7. Beaudine Slager schreef:

  Hoi hoi,

  Wat een geweldige afbeelding van jouw haard, wij zijn op het moment ook onze woonkamer aan het her-inrichten en was even benieuwd naar je muur kleur erg mooi namelijk!

 8. J schreef:

  Beste Jolanda

  Wat een prachtig huis
  Ik ben weg van de kleur muur en kozijnen
  Ik ga ook deze stijl toepassen in mijn huis het ziet er prachtig uit .
  Wat voor kleur zit er op de muur
  En wat voor kleur kozijnen
  Heel mooi

 9. Chantal schreef:

  Hai
  Wat een gave inrichting

  Ik ben heel benieuwd welke kleur je op de muur heb dat groene
  Ik ben op zoek naar een groene kleur die bij de kleur leem ( klei beige grijs ) achtig

  De inrichting is echt top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.