Photodiary: de week van Marian

Woonblog landelijke stijl

Hallo, ik ben Marian. Samen met Mient en onze twee dochters Sannah en Ismay woon ik met onze kat Kitty in Dokkum. Naast onze baan runnen wij sinds mei van dit jaar onze bed & breakfast De Koesfabriek. We kochten deze oude fabriekspand in 2010 en hadden daarbij gelijk het plan opgevat om er een B&B in te vestigen. Onze stijl is een mix van landelijk, brocante en een tikkeltje stoer met een vleugje romantisch. Eigenlijk dus van alles wat. We hebben hard moeten werken om van dit pand een woonpand te kunnen maken. Met hulp van ouders, vrienden en enkele professionals hebben we er onze droomplek van kunnen maken. Gelukkig zijn we beide ook best wel handig en vinden we het leuk om iets moois creëren. Er staan nog wel klussen op ons programma, maar het blijft natuurlijk altijd mooi om iets te wensen over te houden. Kom verder in ons huis en wil je het nog dichterbij meemaken; kom dan een nachtje slapen in onze bed en breakfast De Koesfabriek.

Woonblog landelijke stijl

Maandag
Onze ochtend begint steevast in de keuken. Samen ontbijten is er op deze dag niet bij. De meiden ontbijten samen en wij maken samen het ontbijt voor onze gasten klaar. Dat gebeurt dus allemaal hier. We hebben inmiddels onze eigen taken. Ik kook bijv. de eieren en Mient gaat naar de bakker. In ongeveer drie kwartier staat alles klaar en zetten we het voor de deur van onze gasten. Die kunnen dan rustig in hun nachtkleding aan hun eigen tafel ontbijten en wij gaan naar ons werk.

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Dinsdag
Op dinsdag gaat het ongeveer hetzelfde. Maar rond theetijd ben ik weer thuis. Zo kan ik samen met de meiden genieten van een kopje thee met wat lekkers aan de keukentafel. Onze kat Kitty is, wanneer het koud is bijna niet naar buiten te krijgen. Kennelijk is ze ook gek op interieur, want elke keer als ik aan het schuiven ben geweest, is zij de eerste die de nieuwe situatie opzoekt en haar nieuwe slaapplek er van maakt. Het grootste deel van de dag (en volgens mij ook de nacht) brengt ze slapend door.

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woensdag
Een vrije dag. Lekker rommelen in huis. Ik ben gek op kussens en manden in alle soorten en maten. Hier kun je een gezellige sfeer mee creëren. Als ik iets verander, geeft me dat veel energie. Ik schiet gelijk wat foto’s om het een volgende keer te kunnen delen met volgers. Elk moment, elk seizoen en elke nieuwe vondst, inspireert en zorgt weer voor een nieuw plaatje. Nu komen de mooie wintermaanden er weer aan; dus inspiratie genoeg.

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Donderdag
Mijn vader komt langs om een gordijnrail op te hangen. Ik had nog gordijnen liggen en die hangen nu. Zonder mijn ouders waren we niet zover gekomen: oppassen op de kinderen en klussen in huis. Mijn vader is handig met hout en mijn moeder met de naaimachine.  Dan nog even tijd voor een creatief klusje. Ik heb niet hele groene vingers, maar ik maak een mooie toef van takjes van mijn eigen laurierboompjes. Een leuk cadeautje voor mijn moeder (en voor mijzelf ;-). Ik ben geen stilzitter; ik geniet van het bezig zijn. Ik heb veel te veel klusjes op mijn lijstje staan die ik allemaal graag zou willen uitvoeren, maar helaas lukt dat allemaal niet zo snel als ik zou willen. Tijd om te genieten van elkaar zonder ergens mee bezig te zijn vind ik ook erg belangrijk. Ik probeer daar een goede balans in te vinden. En volgens mij luk dat ons best aardig.

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Vrijdag
Vandaag ga ik boodschappen doen. Inkopen voor thuis en voor de gasten. Als het kan gaat Mient of één van onze meiden mee. Dat is een stuk gemakkelijker en gezelliger. ’s Middags ontvang ik onze gasten. Dat is toch wel een hele leuke baan hoor: gastvrouw zijn. Ik maak de entree gezellig door kaarsjes aan te steken. Dat zorgt alvast voor een warm en sfeervol welkom. Laat het weekend maar beginnen. Vanavond lekker bankhangen en favoriete programma’s terugkijken zoals Ik vertrek. Met een heerlijk glas rode wijn kan ik daar heerlijk van genieten!

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Woonblog landelijke stijl

Je vindt Marian ook op Instagram.

15 reacties

 1. Marina schreef:

  Was weer genieten van deze binnenkijker…Mocht ik ooit eens een paar dagen naar het Noorden gaan weet ik nu een leuke B&B ;-)

 2. Ingrid schreef:

  Ik heb in elk geval hetzelfde gasfornuis…….hahahaVerder ben ik helemaal niet jaloers
  Werkelijk prachtig allemaal.

 3. Serdina schreef:

  Wat is dit prachtig zeg én een eigen B&B dat is ook altijd nog mijn wens !!
  En dan de naam De Koesfabriek echt geweldig :-) Mijn complimenten jullie hebben er iets heel moois van gemaakt heel knus,warm en sfeervol !!
  Heel veel succes met jullie B&B !!

  Groetjes van Serdina ut Fryslan !!

  • Marian schreef:

   Bedankt voor je lieve woorden Serdina. Ik kan het je aanraden hoor; een eigen B&B. Het is ontzettend leuke “baan”. Wie weet ga jij er ook nog eentje beginnen.

   Groetjes, Marian

 4. Ans van Rooij schreef:

  mooi huis ben jaloers op je gezellige inrichting en vooral op je keuken!!

  • Marian schreef:

   Bedankt Ans. De keuken is ook zo’n fijne plek geworden. Het was een kale lege ruimte, dus het was even goed deken hoe we het zouden gaan plaatsen en inrichten.

   Groetjes, Marian

 5. dedy schreef:

  Harstikke leuk zeg..en wat ziet alles er mooi en gezellig uit!!Eentje om te onthouden als we nog eens jullie kant opkomen.Groetjes Dëdy

 6. Regine Smeets schreef:

  Erg sfeervol ingericht en ik geloof een gezellige en lieve gastvrouw.

 7. Marieke schreef:

  Wij hebben al gebruik gemaakt van de B&B, we kunnen het zeker aanraden!! Wat een lieve mensen met een geweldige B&B.

 8. Kitty schreef:

  Wat een gezellige B&B een lust voor het oog, chappeau
  Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.