Dankzij mijn grote zus mag ik een photodiary bijhouden voor De Wemelaer. Zij is namelijk zo lief geweest om buiten mijn weten om, foto’s van ons huis naar Benita sturen. Het kwam dus als een enorme verrassing. Ik volg De Wemelaer al een tijdje met plezier en ben een echte binnenkijker geworden. Vandaag mogen jullie een kijkje achter onze voordeur nemen.

Hier wonen wij: mijn man Martin, mijn zoon Michael, Pardoes, onze Jack en ik; Jeanette. Aangenaam!

Voordeur landelijk

Mijn passie (obsessie) is wonen. Elke dag ben ik er intensief mee bezig. Gezelligheid vind ik superbelangrijk. Ik heb daarom ook een winkeltje/webshop, De Graanzak waar ik vooral stoere woonaccessoires verkoop. Geen frutsels voor mij maar lekkere robuuste artikelen die tegen een stootje kunnen en die een landelijke, sobere sfeer uitstralen.

Balusters

De foto die je ziet is genomen in mijn graanschuurtje. Het is maar klein maar er kan heel veel in. Ik struin heel wat af om een leuke collectie bij elkaar te sprokkelen. Soms komen er gezellig klanten langs die de artikelen even in het echt willen zien. Mijn zwager heeft een prachtig schuurtje neergezet, met zwarte potdeksel. Van binnen heb ik alles met krijtverf geverfd en het balkenplafond behandeld met loogbeits. Het heeft een lekker sfeertje.

Decoratie kast landelijke stijl

Zaterdag
De eerste dag van de woonweek is ook meteen mijn verjaardag. Maar ik vier het pas volgende week omdat er vandaag een hele leuke Brocantemarkt in Heusden plaatsvindt, die ik niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan. We vertrekken vroeg met een volgeladen busje. Gelukkig houden we het bijna droog en komt de zon zelfs even om het hoekje kijken. Ik werk ook nog bij de thuiszorg en de dag heeft helemaal een gouden randje als blijkt dat een client van mij de moeite heeft genomen om een uur lang naar de markt toe te reizen. Ze leeft altijd erg met mij en mijn winkeltje mee en staat nu toch vrij onverwachts voor mijn neus. Haar tijd is kostbaar en dat maakt dit moment erg speciaal. We draaien goed en gaan tevreden naar huis.

Zondag
Vandaag mag ik weer voor mijn clienten zorgen. Ook bezoek ik mijn moedertje, doe wat administratie en er komt visite. Ik heb de woonkamer pas nog voor de tweede keer in de krijtverf gezet, in de kleur Khaki. Alles klopt nu met mijn spullen.

Woonkamer landelijk sober

Het middelpunt in de kamer is toch wel de schouw. Mijn man heeft hem gered van de sloop en mee naar huis genomen. Ik heb hem geverfd in de kleur Mud, in het midden een nephaardje met sloophout. Dat gaat in de toekomst misschien nog wel eens een echte worden.

Schouw landelijk sober

Aan de voorkant heb ik shutters bij het raam die eerst wit waren. Ik weet nog niet hoe ik het heb gedurfd, maar ik heb ze ook in de kleur Mud geverfd en ik heb er geen spijt van!

Grijze shutters

In de huiskamer staat een grote eiken kast. Die heeft denk ik wel al 10 verschillende kleuren gehad. Nu staat hij weer in de krijtverf Deep Earth. Het middelste deurtje is eruit gehaald. De kast heeft nu een sober, rustig uiterlijk.

Grijze landelijke kast

Maandag
Ik begin altijd met het checken van mijn mail, Facebook en Instagram. Ik blijf graag op de hoogte en wil weten ‘what’s hot and what’s not’. Wat dat betreft ben ik een echte trendwatcher.

Ik ben lekker vrij en maak wat foto’s voor deze blog. Tussendoor word ik verrast door een lieve collega die met bloemen van alle collega’s voor de deur staat. We nemen lekker een bakkie koffie met een stukje taart. Daarna tuf ik naar de bouwmarkt om een potje beits te halen want ik ben de kleur van mijn keukenkastjes zat. Ik wil ze niet verven maar wil een oudhouten look creëren. Ik schuur en beits en gaandeweg kan het mijn goedkeuring wegdragen. Pas geleden heb ik de teaktafel op dezelfde manier aangepakt en dat pakte ook leuk uit.

Eethoek landelijk sober

Badkamer landelijke stijl

Zo was het eerst en dit is het eindresultaat.

Badkamer landelijke stijl

Even nog een rondje verder de badkamer in.

Badkamer landelijke stijl

Badkamer landelijke stijl

Franse vaas zeepjes

Dinsdag
Helaas hoor ik dat het met een cliënt van mij niet zo goed gaat. Ik doe een kaartje in de brievenbus en ga even naar mijn moeder. Daar is mijn zus aan het stoeien met de nieuwe alarmering. We komen er uiteindelijk uit en gaan gezellig met z’n drietjes onverwachts een broodje eten.

Thuisgekomen behandel ik de douchedeurtjes nog even met wax ter bescherming en neem ik 2 lantaarntjes onder handen die in de kleine kamer hangen. Ik heb er een oude schoenmal in gedaan, een shabby doek en een brocante gewichtje. Hoezo zijn lantaarns alleen maar voor een kaarsje?! Het is een leuke manier om bijzondere accessoires in tentoon te stellen.

Grote lantaarns

Vorige week heb ik de schuifkast nog in de Gritti krijtverf gezet. Ik zou de schuifkast er graag uit willen en dan een kast op Marktplaats scoren en verven. Maar dat is voorlopig nog even toekomstmuziek.

Gritti Carte Colori

Het is een knus klein kamertje met een linnen dekbedovertrek en postzak kussens. Het bed is gemaakt van sloophout. Ik heb één muur in de Gritti kalkverf gezet, over het behang heen. Dit was de enige muur zonder struktuurverf dus nam ik mijn kans waar om hier de beroemde kalkverf op uit te proberen. Ik maak er soms foto’s voor mijn shopje. De achtergrond komt dan heel goed uit.

Slaapkamer landelijk sober

Woensdag
Vandaag mag ik weer voor mijn clienten zorgen. Verder moeten we naar de internist voor mijn man. Ik laat jullie de masterbedroom even zien.

Slaapkamer landelijke stijl

Ik heb er pas geleden een shabbybedrok voor gemaakt. Ik vind het resultaat wel grappig. De grote spiegel is van Xenos, geverfd in de kleur Potato Skin.Zo ook de wand achter het bed en het nachtkastje. Bij het nachtkastje heb ik de knopjes vervangen voor brocante klosjes. De gordijnen heb ik ook zelf gemaakt.

Slaapkamer sober landelijk

Nachtkastje sober landelijk

Het bureau komt van IKEA, uiteraard ook weer in een krijtverfje. Met een oudkastje bovenop. De stoel is gecapitonneerd en van linnen.

Bureau landelijke stijl

Donderdag
Ik mag weer naar mijn clienten en doe wat klusjes in huis en de noodzakelijke boodschappen. ’s Avonds komt er visite en eten we pannenkoeken met 2 lieve kids.

Ik vind het heerlijk om op Instagram rond te struinen en kan het niet laten om de mini-metamorfose van de badkamer te laten zien. Ik krijg allemaal leuke reacties, Instagram is echt heel gezellig. Allemaal meiden en een enkele jongen die dezelfde passie delen.

Kruik met takken

Vrijdag
Vandaag ga ik op visite bij een vriendin, zij werkt ook in de thuiszorg en we gaan naar dezelfde kerk. We hebben genoeg te praten en de tijd vliegt voorbij met koffie en taart. Ze wil graag dat ik wat meubeltjes voor haar schilder. Hartstikke leuk. Verder doe ik boodschappen voor mijn verjaardag die we morgen vieren.

Baluster in trog

Eigenlijk was dit mijn laatste dag maar ik knoop er nog een dag achteraan. De volgende dag moesten we namelijk een bestelling leveren bij een klant, wat een waanzinnig leuk huis heeft zij! Ze heet Jet, ik vroeg of ik 2 foto’s van haar huis mocht plaatsen en dat vond ze niet erg.

Woonkamer decoratie

Woonkamer landelijk

Ik was helemaal enthousiast en ik voel alweer een verftick aankomen. Daarna heb ik mijn verjaardag gevierd, een heel klein beetje buiten. Het was voor het eerst weer prachtig weer. Let niet op de tegels, die gaan we nog wel een keer boenen.

Terras landelijke stijl

Loungeset landelijk

Graag zou ik willen afsluiten met de kaart die ik naar mijn zus heb gestuurd als dankjewel. Bedankt zus! En uiteraard bedankt Benita dat ik even mocht komen buurten.

Balusters