Photodiary: de week van Jeanette

Dankzij mijn grote zus mag ik een photodiary bijhouden voor De Wemelaer. Zij is namelijk zo lief geweest om buiten mijn weten om, foto’s van ons huis naar Benita sturen. Het kwam dus als een enorme verrassing. Ik volg De Wemelaer al een tijdje met plezier en ben een echte binnenkijker geworden. Vandaag mogen jullie een kijkje achter onze voordeur nemen.

Hier wonen wij: mijn man Martin, mijn zoon Michael, Pardoes, onze Jack en ik; Jeanette. Aangenaam!

Voordeur landelijk

Mijn passie (obsessie) is wonen. Elke dag ben ik er intensief mee bezig. Gezelligheid vind ik superbelangrijk. Ik heb daarom ook een winkeltje/webshop, De Graanzak waar ik vooral stoere woonaccessoires verkoop. Geen frutsels voor mij maar lekkere robuuste artikelen die tegen een stootje kunnen en die een landelijke, sobere sfeer uitstralen.

Balusters

De foto die je ziet is genomen in mijn graanschuurtje. Het is maar klein maar er kan heel veel in. Ik struin heel wat af om een leuke collectie bij elkaar te sprokkelen. Soms komen er gezellig klanten langs die de artikelen even in het echt willen zien. Mijn zwager heeft een prachtig schuurtje neergezet, met zwarte potdeksel. Van binnen heb ik alles met krijtverf geverfd en het balkenplafond behandeld met loogbeits. Het heeft een lekker sfeertje.

Decoratie kast landelijke stijl

Zaterdag
De eerste dag van de woonweek is ook meteen mijn verjaardag. Maar ik vier het pas volgende week omdat er vandaag een hele leuke Brocantemarkt in Heusden plaatsvindt, die ik niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan. We vertrekken vroeg met een volgeladen busje. Gelukkig houden we het bijna droog en komt de zon zelfs even om het hoekje kijken. Ik werk ook nog bij de thuiszorg en de dag heeft helemaal een gouden randje als blijkt dat een client van mij de moeite heeft genomen om een uur lang naar de markt toe te reizen. Ze leeft altijd erg met mij en mijn winkeltje mee en staat nu toch vrij onverwachts voor mijn neus. Haar tijd is kostbaar en dat maakt dit moment erg speciaal. We draaien goed en gaan tevreden naar huis.

Zondag
Vandaag mag ik weer voor mijn clienten zorgen. Ook bezoek ik mijn moedertje, doe wat administratie en er komt visite. Ik heb de woonkamer pas nog voor de tweede keer in de krijtverf gezet, in de kleur Khaki. Alles klopt nu met mijn spullen.

Woonkamer landelijk sober

Het middelpunt in de kamer is toch wel de schouw. Mijn man heeft hem gered van de sloop en mee naar huis genomen. Ik heb hem geverfd in de kleur Mud, in het midden een nephaardje met sloophout. Dat gaat in de toekomst misschien nog wel eens een echte worden.

Schouw landelijk sober

Aan de voorkant heb ik shutters bij het raam die eerst wit waren. Ik weet nog niet hoe ik het heb gedurfd, maar ik heb ze ook in de kleur Mud geverfd en ik heb er geen spijt van!

Grijze shutters

In de huiskamer staat een grote eiken kast. Die heeft denk ik wel al 10 verschillende kleuren gehad. Nu staat hij weer in de krijtverf Deep Earth. Het middelste deurtje is eruit gehaald. De kast heeft nu een sober, rustig uiterlijk.

Grijze landelijke kast

Maandag
Ik begin altijd met het checken van mijn mail, Facebook en Instagram. Ik blijf graag op de hoogte en wil weten ‘what’s hot and what’s not’. Wat dat betreft ben ik een echte trendwatcher.

Ik ben lekker vrij en maak wat foto’s voor deze blog. Tussendoor word ik verrast door een lieve collega die met bloemen van alle collega’s voor de deur staat. We nemen lekker een bakkie koffie met een stukje taart. Daarna tuf ik naar de bouwmarkt om een potje beits te halen want ik ben de kleur van mijn keukenkastjes zat. Ik wil ze niet verven maar wil een oudhouten look creëren. Ik schuur en beits en gaandeweg kan het mijn goedkeuring wegdragen. Pas geleden heb ik de teaktafel op dezelfde manier aangepakt en dat pakte ook leuk uit.

Eethoek landelijk sober

Badkamer landelijke stijl

Zo was het eerst en dit is het eindresultaat.

Badkamer landelijke stijl

Even nog een rondje verder de badkamer in.

Badkamer landelijke stijl

Badkamer landelijke stijl

Franse vaas zeepjes

Dinsdag
Helaas hoor ik dat het met een cliënt van mij niet zo goed gaat. Ik doe een kaartje in de brievenbus en ga even naar mijn moeder. Daar is mijn zus aan het stoeien met de nieuwe alarmering. We komen er uiteindelijk uit en gaan gezellig met z’n drietjes onverwachts een broodje eten.

Thuisgekomen behandel ik de douchedeurtjes nog even met wax ter bescherming en neem ik 2 lantaarntjes onder handen die in de kleine kamer hangen. Ik heb er een oude schoenmal in gedaan, een shabby doek en een brocante gewichtje. Hoezo zijn lantaarns alleen maar voor een kaarsje?! Het is een leuke manier om bijzondere accessoires in tentoon te stellen.

Grote lantaarns

Vorige week heb ik de schuifkast nog in de Gritti krijtverf gezet. Ik zou de schuifkast er graag uit willen en dan een kast op Marktplaats scoren en verven. Maar dat is voorlopig nog even toekomstmuziek.

Gritti Carte Colori

Het is een knus klein kamertje met een linnen dekbedovertrek en postzak kussens. Het bed is gemaakt van sloophout. Ik heb één muur in de Gritti kalkverf gezet, over het behang heen. Dit was de enige muur zonder struktuurverf dus nam ik mijn kans waar om hier de beroemde kalkverf op uit te proberen. Ik maak er soms foto’s voor mijn shopje. De achtergrond komt dan heel goed uit.

Slaapkamer landelijk sober

Woensdag
Vandaag mag ik weer voor mijn clienten zorgen. Verder moeten we naar de internist voor mijn man. Ik laat jullie de masterbedroom even zien.

Slaapkamer landelijke stijl

Ik heb er pas geleden een shabbybedrok voor gemaakt. Ik vind het resultaat wel grappig. De grote spiegel is van Xenos, geverfd in de kleur Potato Skin.Zo ook de wand achter het bed en het nachtkastje. Bij het nachtkastje heb ik de knopjes vervangen voor brocante klosjes. De gordijnen heb ik ook zelf gemaakt.

Slaapkamer sober landelijk

Nachtkastje sober landelijk

Het bureau komt van IKEA, uiteraard ook weer in een krijtverfje. Met een oudkastje bovenop. De stoel is gecapitonneerd en van linnen.

Bureau landelijke stijl

Donderdag
Ik mag weer naar mijn clienten en doe wat klusjes in huis en de noodzakelijke boodschappen. ‘s Avonds komt er visite en eten we pannenkoeken met 2 lieve kids.

Ik vind het heerlijk om op Instagram rond te struinen en kan het niet laten om de mini-metamorfose van de badkamer te laten zien. Ik krijg allemaal leuke reacties, Instagram is echt heel gezellig. Allemaal meiden en een enkele jongen die dezelfde passie delen.

Kruik met takken

Vrijdag
Vandaag ga ik op visite bij een vriendin, zij werkt ook in de thuiszorg en we gaan naar dezelfde kerk. We hebben genoeg te praten en de tijd vliegt voorbij met koffie en taart. Ze wil graag dat ik wat meubeltjes voor haar schilder. Hartstikke leuk. Verder doe ik boodschappen voor mijn verjaardag die we morgen vieren.

Baluster in trog

Eigenlijk was dit mijn laatste dag maar ik knoop er nog een dag achteraan. De volgende dag moesten we namelijk een bestelling leveren bij een klant, wat een waanzinnig leuk huis heeft zij! Ze heet Jet, ik vroeg of ik 2 foto’s van haar huis mocht plaatsen en dat vond ze niet erg.

Woonkamer decoratie

Woonkamer landelijk

Ik was helemaal enthousiast en ik voel alweer een verftick aankomen. Daarna heb ik mijn verjaardag gevierd, een heel klein beetje buiten. Het was voor het eerst weer prachtig weer. Let niet op de tegels, die gaan we nog wel een keer boenen.

Terras landelijke stijl

Loungeset landelijk

Graag zou ik willen afsluiten met de kaart die ik naar mijn zus heb gestuurd als dankjewel. Bedankt zus! En uiteraard bedankt Benita dat ik even mocht komen buurten.

Balusters

18 reacties

 1. Marina schreef:

  Ik volg Jeanette ook al een tijdje op Instagram, maar het is zo leuk te mogen kijken in haar gezellige huis.. Ik heb er leuke ideetjes mee opgedaan… Het was genieten om eens een kijkje in je woonweek!

 2. Moira Schneider schreef:

  Hi, I am not sure if you speak English….but my husband whose family are Dutch, emigrated to Australia just before he was born with him only having been back to Holland when he was 12 yrs. we are coming end of May/June to visit places where his family lived. I found your lovely blog & Tony has translated for me (I am not Dutch) & wondering if you have a shop or work from home with your Interior Decorating/ Styling & where about you are in Holland as to perhaps me connecting with you.
  I have a decorating studio at my home & so loved your photography ..as I am still working on my newer website.
  Kind regards, Moira (Moiras Urban Palette) WST Australia

  • De Wemelaer schreef:

   Hi Moira, thanx for stopping by and your sweet compliments! I don’t have a shop, just a blog. If you want more information about beautiful shops to visit in Holland let me know! :) Have a safe trip in may and thanx again! Kind regards, Benita.

 3. Marcia schreef:

  Hoi Jeanette,

  Wat een leuk huis heb je. Ik ga je volgen op
  Instagram. Een vraagje…is een wax voldoende bescherming op een kast of is een sealer beter? Ik twijfel tussen die twee en heb geen ervaring met allebei. Kast staat in de krijtverf van painting the past..putty

  • Jeanette Verveer schreef:

   Hoi Marcia, ik heb alleen ervaring met wax en met een coating van Painting the Past. Met de wax vind ik de kleur licht veranderen. The coating geeft een heel klein beetje glans. Het liefst doe ik er niets op zodat de uitstraling van de krijtverf behouden blijft. Op een kast gebruik ik dan ook verder niets. Maar soms kom je er niet onderuit, zoals bij een tafel en de kastjes in de badkamer. Succes

   • Marcia schreef:

    Hoi, bedankt voor je snelle antwoord. Volgens jou maakt het dus qua vlekken oid niet uit of je wax of coating gebruikt? Heel fijne verf trouwens van PTP…..zelfs een zilverkleurige lampenvoet kreeg ik zwart….

    • Jeanette Verveer schreef:

     PTP heeft ook echt mijn voorkeur. Heerlijk in gebruik en goede kwaliteit. En idd ieder oppervlakte mee te verven. Fijne avond Marcia.

 4. Hanny schreef:

  Mooie reportage Jeanette en ook leuk om te lezen! Complimenten! Ik volg je al een tijdje op IG, altijd leuk!

 5. Moira Schneider schreef:

  Hi Benita,
  Just Moira again. Sorry you don’t have a shop but I would love the names of some lovely decorating/homeward shops in the heart of Amsterdam or Leiden, even lovely Florist/Garden shops too.
  Thanks so much too for replying to my last message.
  Kindest regards, Moira

 6. Leonie schreef:

  Zojuist kwam ik de foto van je voordeur tegen op Pinterest, wat een mooie kleur! Welke kleur is het precies?

 7. Tina Opheikens schreef:

  Hallo Jeannette,

  Ik vind je huis prachtig en sfeervol ingericht. Zou je me misschien kunnen vertellen welke beits (soort en merk) je bij de bouwmarkt hebt gehaald voor het behandelen van je teakhouten tafel? Ik zou dit namelijk ook graag willen toepassen op mijn eigen teakhouten tafel.

  Vriendelijke groeten,
  Tina

 8. inge schreef:

  prachtiggggg

 9. Tini van Gessel schreef:

  Hoi Jeanette,

  Ook al is het even geleden dat je hier je photodiary plaatste, ik zag het nu pas en vind het prachtig.
  Waar heb je de slaapkamergordijnen vandaan en maak je zelf de shabbydoeken of koop je die ergens.
  Succes verder!
  Groetjes, Tini

 10. Patricia schreef:

  Wat een heerlijke foto’s !! En wat een super leuk huis
  hebben jullie. Zelf ook weer aan t rommelen en dan is het zo leuk als je dan bij iemand mag “binnen kijken”

 11. J.van Loon schreef:

  Het is al weer enkele jaren geleden dat je deze blog hebt geplaatst, maar ik zag hem nu voor het eerst. Prachtig!
  Ik zou ook graag weten welke Brits je hebt gebruikt voor de tafel en ik vind de verschillende ornamenten op hout zo mooi. Heb je enig idee waar je zoiets dergelijks nu zou kunnen kopen?

 12. Manon schreef:

  Hoi Jeanette, ik ben heel benieuwd welke kleur er op deze voordeur zit (de 1e foto)….. ik vind m prachtig!!!

  Groetjes Manon

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Manon, de binnenkijker van Jeanette is al van 2017 en ik ben bang dat ze je vraag niet zal zien. Misschien kun je haar via haar Instagram account benaderen: @woonfanaatje. Veel succes! Groetjes, Benita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.