Hallo iedereen,

Eerst en vooral wil ik Benita bedanken dat ik mijn huis met jullie mag delen. Samen met mijn man en drie zoons woon ik dichtbij Antwerpen, in België.

Ons burgershuis dateert van 1930, vroeger was dit een Joodse school. Op de twee verdiepingen waren klaslokalen aanwezig. Ik ben wel fier dat ons huis een verleden heeft.

Mijn hobby en passie wil ik graag met jullie delen, dat is namelijk decoreren. Ik geef mensen graag advies qua kleur en help hen als ze het moeilijk hebben met het kiezen van meubels en decoratie. Een talent komt dan wel in mij naar boven en daar ben ik best wel fier op. Niet iedereen kan het zien of heeft er zicht op, hoe ze hun decoratie allemaal een plaats moeten geven.

Vrienden zeggen mij weleens: ‘je moet er je beroep van maken’ maar laat mij maar rustig met de oudjes omgaan. Ik heb er niet voor gestudeerd en werk al meer dan zeventien jaar in de zorgsector. Mijn vrije tijd spendeer ik dan ook graag met rijden naar mooie meubelwinkels in Nederland, of het op zoek zijn naar brocante.

De foto’s die jullie te zien gaan krijgen zijn een momentopname. Het kan er nu weer anders uitzien. Ik ben geen dame die 40 jaar dezelfde spulletjes op dezelfde plaats heeft staan. Ik houd wel van soberheid en rust. Mensen die op bezoek komen vinden het weer iedere keer mooi. Vooral de gezelligheid en warmte die de kamers uitstralen.

Ik wens jullie veel kijkplezier en hopelijk doe je inspiratie op!

We beginnen met de voortuin.

Stadstuin vooraanzicht

Voordeur stadshuis

Stadstuin vooraanzicht

In een burgerhuis heb je veel grote ruimtes en elk huis heeft een stadstuin. We hebben 16 jaar geleden dan ook gekozen voor de ruimte.

Voordeur stadswoning

Wanneer we binnenkomen bevinden we ons in de gang die achteraan uitkomt in de keuken.

Hal stadwoning

Houten trap side table met decoratie

Keuken landelijke stijl

Pot met houten lepels

Woonkeuken landelijke stijl

Eethoek landelijke stijl

Eethoek landelijke stijl

Naast de keuken bevindt zich de woonkamer.

Woonkamer landelijk

Woonkamer landelijke stijl

Kast landelijke stijl

Open haard

Lijst met krans

Stoel
Achteraan buiten hebben we ons tuintje.

Stadstuin

Decoratie stadstuin

Sidetable tuin

Krans tuinmuur

Ilse Cortens

Boven op de eerste verdieping bevindt zich de eerste badkamer en we laten jullie onze slaapkamer zien.

Binnenkijken slaapkamer

Bureau slaapkamer

Paspop slaapkamer

Badkamer groen

Wastafel groene tegels

Badkamer groene tegels

Op de tweede verdieping kom je op de overloop en laat ik jullie nog de tweede badkamer zien.

Overloop decoratie

Badkamer

Ilse Cortens

Ik heb een selectie gemaakt van een paar kamers in ons huis. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben.

Veel liefs,

Ilse.

Ilse vind je ook op Instagram: Houdenvanlandelijkestijl.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.