Photodiary: de week van Sylvia

Hallo allemaal,

Wat voelde ik mij vereerd dat Benita mij gevraagd heeft om deel te nemen aan de Photodiaries op De Wemelaer. Maar toen sloeg de twijfel toe…. Jeetje, is mijn huis wel de moeite waard om mee te doen? Want ik zie op Instagram zoveel mooie huizen en inrichtingen voorbij komen, alhoewel ik wel trots en blij ben met m’n huisje.

Ik ga jullie meenemen mijn week in maar ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Sylvia, 55 jaar oud en ben al 35 jaar gelukkig getrouwd met mijn man Geert. Samen hebben we 2 kinderen: een dochter van 31 en een zoon van 28 jaar. We hebben 2 prachtige kleinkinderen, een kleindochter van 3 en een kleinzoon van 1 jaar. Ik werk 32 uur als teamleidster van de deli-brood-kaasafdeling van een grote supermarktketen.

We wonen in een 2-onder-1 kap woning uit de jaren 50 dat gebouwd is door mijn ouders. Wij hebben het huis in 1989 van hen gekocht. Na heel wat jaren slopen en verbouwen hebben we bereikt wat we graag wilden. Ik heb hier ook met mijn 3 zussen gewoond totdat ik in 1982 het huis uitging.

 Hier heb ik mijn eerste stapjes mee gezet.

Oude babyschoentjes

Zuilen met potten bij de voordeur

Zuilen met schalen voordeur

Eigenlijk ben ik pas sinds 2 jaar helemaal gefascineerd door de landelijke woonstijl, dus langzaamaan wordt mijn interieur vernieuwd. Kaarsjes en gezelligheid gaan voor mij samen, zoals jullie wel zien branden hier altijd kaarsen.

Kruik en kandelaar landelijke stijl

Bijzettafel kruik dillebollen

Aan het begin van dit jaar hebben we de keuken veranderd van vanillegeel naar antraciet, de vloer moet nog opnieuw geschuurd en in de olie gezet worden.

Aanrecht broodmand snijplanken

Keukenkast broodmand houten snijplanken

Broodmand knoflookbollen

Landelijke keuken

Het servies dat van mijn ouders is geweest hebben we soms nog in gebruik. Het is ongeveer 62 jaar oud en verkeerd nog steeds in goede staat.

Antiek servies
Zondag
Al jarenlang gaan we op zondagochtend op de koffie bij mijn moeder (mijn vader is overleden). Mijn zussen komen dan ook, je kunt je wel voorstellen hoe het er dan aan toe gaat. ‘s Middags komen onze kinderen vaak bij ons op bezoek en tussen de bedrijven door doe ik de was. Vandaag is het een prachtige dag en gaan we vanavond met kennissen bij ons bbqen.

Openslaande tuindeuren

Fontein

Overkapping landelijke stijl

Maandag
Om 6.00 uur gaat de wekker en ga ik op de fiets naar m’n werk, het is bij mij om de hoek. Vandaag werk ik van 7.00-14.00 uur. Als ik thuiskom begin ik aan de was, dat is dan ook het enige wat ik in huis doe want de rest doet mijn man. Hij heeft een baan van 20 uur, geweldig toch!

Als het even kan eten we buiten (we hebben een schuur met overkapping gebouwd ), waar we een heerlijke plek hebben om te zitten. ‘s Avonds gaat de tv daar ook aan. Eigenlijk zitten we de hele zomer buiten, als het te koud wordt zetten we de terrasverwarmer erbij of steken we de haard aan.

Loungebank overkapping landelijke stijl

Dinsdag
Vandaag is onze vaste oppasdag en wordt de tuin omgebouwd tot een waar speelparadijs voor de kleintjes, maar eerst ga ik bij mijn moeder (hun omi) op de koffie. Zij vindt de kleintjes ook zo leuk.

Kinderen onderweg naar oma

Kinderen in de zandbak

Mijn man zorgt er altijd voor dat hij op dinsdag ook thuis is zodat we er samen van kunnen genieten. ‘s Avonds ga ik even lekker in bad. Binnenkort gaan we beginnen met een metamorfose van de badkamer.

Bad

Badkamer

Woensdag
Vandaag werk ik van 9.00-17.00 uur. Als ik thuiskom begin ik met koken en ’s avonds doe ik mijn wekelijkse boodschappen. Daarna gaan mijn beentjes omhoog en geniet ik van een heerlijke kop koffie.

Woonkamer sober stoer

Kruik en luik vensterbank

Donderdag
Ik werk vandaag van 7.30-13.00 uur. De middag is voor mijzelf, dan ga ik vaak (woon) winkelen met mijn man of met een goede vriendin die ook van deze stijl houdt. Haha, zo maken we elkaar gek.

Olijfbank nepalese vaas en kandelaars

Leemmand met takken

‘s Avonds genieten we binnen met de kaarsjes aan.

Woonkamer sober stoer

Kandelaar met dadeltak

Jutezak stoel

Bank stalraampje muur

Krukje naast de bank

Op vrijdag werk ik van 9.00 -17.00 uur. Als ik dan thuiskom ruikt het huis heerlijk fris en schoon en heeft mijn man, de lieverd alles schoon gepoetst.

Slaapkamer landelijke stijl

Trap met tapijt

Toilet sober stoer

’s Avonds genieten we in de tuin.

Tuin met lampjes

Hortensia in zinken emmer, zinken gieter

Op zaterdag begin ik de ochtend met een kopje koffie bij mijn moeder en daarna werk ik van 11.00-16.00 uur. Dan begint mijn weekend! Vanavond bbqen bij de werkgever van mijn man en dan zit mijn week er weer op. Zoals jullie lezen heb ik best een drukke week maar ik hou van mijn werk.

Kruik asparagus tak

Bank wijntafel kelim kussen

Woonkamer sober stoer

TV kast woonkamer landelijke stijl

Ik hoop dat ik de bezoekers van De Wemelaer een beetje heb kunnen laten zien hoe mijn huis en week eruit ziet. Het is nog niet helemaal zoals ik zou willen maar elke keer doen we wat.

Benita, nogmaals heel erg bedankt.

Tuin sober stoer

Meer zien van Sylvia? Stoer en sober wonen.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

11 reacties

 1. Hemmy Hubbers schreef:

  Zo laat ik de eerste zijn die zegt dat jullie een prachtig huis hebben. Maar dat wist ik natuurlijk al. Heerlijk om onze passie samen te kunnen delen. Benita wederom heb je er een prachtige binnenkijker van gemaakt.
  Groetjes Hemmy

 2. Marina schreef:

  Ha Sylvia,
  Wat een gezellige binnenkijker heb je er van gemaakt. Ik volg je al op Instagram maar tis écht leuk om je mooie knusse huis eens van deze kant te zien. En wat een geweldige overkapping, daar kun je heel wat gezellige uurtjes onder door brengen.

  Groetjes, Marina

  P.S je eigen voor niets druk gemaakt, het is een hele mooie photodiary geworden. Toppie!

 3. Coby Breitner schreef:

  Mooi en gezellig huis hoor, ik ga je volgen. Groetjes Coby (IG cbcosycot)

 4. Lize schreef:

  Wat een gezellig en mooi ingericht huis , ik heb er van genoten.

  Groetjes, Lize

 5. Bart Hubbers schreef:

  Leuke binnenkijker hoop dat we er nog vele uurtjes samen door kunnen brengen. Mooi dat jullie (Hemmy en Sylvia) je passie samen kunnen delen. Voor Geert en mij is het altijd weer een verassing hoe de spullen in huis staan en wat voor kleur er op de muren zit, maar we komen nog steeds graag thuis in een huis wat zoveel warmte uitstraalt, super dames!!!!!!

  Groeten Bart

  • De Wemelaer schreef:

   Wat leuk dat er eens een heer reageert! :) Jullie boffen maar met zulke creatieve en gezellige dames. Bedankt voor je leuke reactie! Groetjes Benita

 6. hans dans schreef:

  Erg leuk, kekke foto’s

  gr. hans

 7. Anita Hobba schreef:

  Wauw wat een droom huis
  jij hebt echt oog voor detail
  ik zie me hier wel wonen
  kun jij niet ook de styling van mijn huis doen
  zou me er helemaal thuis voelen

  groeten. Anita

 8. Willeke van Driel schreef:

  Hoi Sylvia,
  Ik zie dat jullie de keuken ook een andere kleur hebben gegeven. Mijn vraag is hebben jullie de deurtjes gelijk kunnen verven of hebben jullie eerst de foamlaag er af moeten halen. Wij hebben namelijk exact de zelfde kleur keuken en wij willen deze ook graag een grijze kleur geven.
  Ik hoor graag van je
  Groetjes Willeke

 9. Willeke van Driel schreef:

  Ik weet niet of mijn reactie goed door gekomen is. De vraag zie je hierboven (keuken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.