Binnenkijken bij Claudia

Totaal verrast door een berichtje van Benita op Instagram, of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ik hoefde er niet lang over na te denken, ontzettend leuk! Benita, bedankt voor het aanbod! Mijn naam is Claudia, 41 jaar en getrouwd met Pieter. Samen hebben we 2 kinderen, een zoon van 14 en een dochter van 11 jaar.

Heerlijk bezig zijn met het interieur heb ik altijd leuk gevonden, we hebben in huis al verschillende kleuren en stijlen gehad. Maar op dit moment gaat mijn liefde uit naar de stoere, sobere & industriële stijl. Op Instagram en Pinterest kan ik dan ook genoeg inspiratie vinden bij al die mooie interieurs die ik voorbij zie komen. Eén van mijn hobby’s is fotografie, van mooie foto’s maken kan ik echt genieten.

We wonen al negen jaar in een heerlijk, halfvrijstaand herenhuis in de Krimpenerwaard. Vorig jaar hebben we een dakopbouw op ons huis gekregen, waardoor we er twee slaapkamers bij hebben. Op de tweede verdieping was namelijk één slaapkamer, de badkamer en het toilet. De andere kant van ons huis, aan de achterkant, liep schuin af waardoor we deze meer als zolder en speelruimte voor de kinderen gebruikten. We vonden het zonde van de grote ruimte om daar niets mee te doen, vandaar de dakopbouw die we eigenlijk al heel lang wilden. En we hebben er nog geen moment spijt van gehad.

Op de derde verdieping hebben we een kleine badkamer met douche en twee slaapkamers van de kinderen, waarvan er één heel groot en de ander een stuk kleiner is. Onze dochter is verhuisd naar de tweede verdieping en heeft nu een hele ruime slaapkamer (net als haar broer op de derde verdieping), op het gedeelte van de dakopbouw. De andere slaapkamer gaan we gebruiken als kantoorruimte.

Zo langzaamaan veranderen we de stijl van ons huis. De woonkamer kwam als eerste aan de beurt, daarna de dakopbouw waar het nodige aan gedaan moest worden met de slaapkamers. De keuken werd veranderd en de master bedroom is nu ook klaar. De slaapkamer van onze zoon is het volgende project. De hal, badkamers en toiletten zijn nog in de stijl van toen we het huis kochten. De kleuren zwart en wit overheersen met een klassiek tintje. Deze komen vast ook nog een keer in de make-over.

Welkom in ons huis en veel kijkplezier!

Claudia.


We komen binnen in de hal. Hier liggen zwart-witte marmeren tegels, deze lagen er al toen we het huis kochten. Deze vloer komt ook terug in de toiletten en badkamers. De deuren waren wit, maar wij vinden donkergrijs een warmere binnenkomst.

Hal zwart-witte tegels

De keuken is nog niet zo lang geleden veranderd. We hadden een witte, klassieke keuken maar daar waren we echt op uitgekeken. We wilden liever een keuken die bij het geheel van de woonkamer paste. En dus op zoek naar iets anders… eigenlijk hadden we de kleur donkergrijs in gedachten. Maar toen we in een keukenwinkel een zwarte keuken zagen, waren we om!

Zwarte keuken met landelijke accessoires

Een kookeiland stond hoog op ons wensenlijstje, dus die kwam er natuurlijk ook in! Door de donkere kleur, grote rvs spoelbak en brede handgrepen is het echt een stoere keuken geworden.

Hoge kasten zwarte keuken

Kookeiland zwarte keuken met landelijke accessoires

Houten snijplank, pot met lepels

We waren al een tijdje op zoek naar stoelen of krukken voor aan het kookeiland, maar konden niet iets vinden wat bij het geheel paste. Totdat we bij een winkel waren voor iets anders en deze mooie exemplaren vonden! De poten zijn van zwart staal en de zittingen van dik hout, we waren op slag verliefd! Dus kochten we deze krukken en waar we eigenlijk voor naar de winkel gingen, konden we niet vinden. En zeker zo belangrijk: er wordt veel gebruik van gemaakt! Onder andere ’s morgens bij het ontbijt en ’s avonds als ik aan het koken ben, komt onze dochter er nog wel eens gezellig bij zitten.

Krukken keuken industrieel

Vensterbank ornament kandelaars

We hebben een ruime woonkamer. Dit is het gedeelte van de zithoek. De wanden zijn 2 kleuren grijs. Een groot stuk van de woonkamer heeft een warme lichtgrijze kleur en de andere wand is geverfd met de kleur Loft van Painting The Past. We hebben een heerlijke donkergrijze hoekbank, die uit verschillende delen bestaat. We kunnen de bank dus ook omdraaien en tegen de wand aanzetten om zo weer een andere sfeer te creëren.

Marmeren schouw gewei kandelaars

Woonkamer landelijk industrieel

De marmeren, klassieke schouw zat al in het huis toen we het kochten. In die tijd vonden we het mooi, maar nu past het niet meer bij ons interieur. Een open haard vinden wij wel héél erg gezellig, dus de schouw willen we ook nog een keer veranderen in de stijl van de woonkamer.

Kruik Brynxz met takken

Landelijk industrieel interieur

Ornament kandelaar kruik

PTMD vissersmand plaid

Closeup pot kandelaar ornament

De grote lampen (2 stuks) kochten we een paar jaar geleden bij Loods 5. Ze waren zilverkleurig en er zaten grote taupekleurige lampenkappen op. Maar omdat onze interieursmaak veranderde mochten de lampvoeten wel blijven, maar kregen ze een verfbeurt. De lampenkappen hebben we zelf bedacht. We kochten oude aardappelmanden en lieten daar een frame in lassen, grote bol erin.. en klaar!

Lamp met aardappelmand kap

Ook de ijzeren, ronde tafels met houten blad moesten eraan geloven en ondergingen ook een verfbeurt. Deze waren lichtgrijs en kregen dezelfde kleur als de lampvoeten. Dichtbij de lampen staat een ijzeren side table en ook die kreeg dezelfde look. Een mooi geheel bij elkaar.

Kruik kaars poer

Omdat we de eettafel die we in gedachten hadden niet konden vinden, hebben we het tafelblad en de stalen poten apart gekocht. We wilden namelijk een vrij groot, dik & robuust houten tafelblad en brede stalen poten. Als we een tafel zagen, was of het blad te dun of de stalen poten te smal. Het tafelblad hebben we gekocht bij een bedrijf in Soest en is loodzwaar, de poten hebben we bij een bedrijf in de buurt laten maken.

Eethoek landelijke stijl

Olijfbak kerst

Op de eettafel heb ik altijd deze grote, houten vergrijsde bak staan maar de inhoud verandert nog wel eens. De houten pot kocht ik een paar jaar geleden bij ‘Landelijk en Sober Wonen’.

Open kast landelijk sober

In de kast staat sinds kort een mooie stenen schaal met kamelenbellen, die ik kocht bij ‘Landelijke Stijl en Wonen’. Eigenlijk ging ik voor de mooie schaal, maar bij het zien van de stoere kamelenbellen nam ik die toch ook maar mee.

Kamelenbellen

Sidetable PTMD pot Brynxz berenklauw

Bruine klassieke kast woonkamer parket

Zwart servies sober stoer

Steenmal met schaal

Schoenmakers driehoek

Dit is de slaapkamer van onze dochter, op het gedeelte van de opbouw. Dit is een gedeelte van haar ruime kamer. Op de wand zit de kleur Loft van Panting The Past, op de andere wand wilde onze dochter graag behang. Ze had al een tijdje iets in gedachten: behang in planken stijl met de kleuren: donkergrijs, bruin, crème, wit en aquablauw.

Samen met de grote, originele lamp is het is een prachtig geheel geworden.

Meisjeskamer landelijk

Onze slaapkamer, de master bedroom, is nog maar net klaar. Ook hier zit de kleur Loft van Painting The Past op de muren. Door de lichtinval is de kleur op de ene wand donkerder dan aan de andere kant. Omdat we het rustig wilden houden, heb ik het buikkastje, de klepbank en de kapstok in dezelfde kleur geverfd.

Slaapkamer landelijke stijl

Achter het bed is de inloopkast, de wand hebben we bekleed met hout. Het kledinggedeelte is vrij donker, daarom hangen er aan de bovenkant kleine lampjes.

Het bed is het enige wat we nog willen veranderen aan de slaapkamer en dan is het écht af!

Klepbank kapstok kruik met berenklauw

Kapstok linnen doek tas

Het buikkastje was crème en eigenlijk was ik erop uitgekeken. Maar uiteindelijk wel geverfd en nu ben ik blij dat ik het niet weggedaan heb. Het ornament maakte ik een paar jaar geleden zelf tenminste, eigenlijk veranderde ik het één en ander. De onderkant kreeg een grijze kleur en de ronde vorm behandelde ik met muurvuller en donkergrijze verf. De stolp met houten plaatje van een buffelkop kocht ik bij ‘BIJ ONS’ en de cactus vind ik leuk bij het geheel passen.

Buikkastje stolp cactus

Houten mal houten kruik

Naar buiten! Het is heerlijk genieten in onze veranda. Met een hapje, drankje en de vuurtafel aan is het hier heel goed toeven. Afgelopen zomer hebben we de hekken aan de zijkant verwijderd en er shutterschermen geplaatst. Nu is het minder winderig en eigenlijk vinden we het zo nog gezelliger, echt een huiskamergevoel.

Overkapping landelijk zwartwit

Witte kastjes onder overkapping klok

Vuurtafel onder overkapping landelijke stijl

Vazen en kandelaars overkapping landelijke stijl

Overkapping landelijke stijl

Overkapping kruik met berenklauw

Krans met hoorn overkapping landelijke stijl

Claudia op Instagram: Claudia de Waardt.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

17 reacties

 1. Katinka schreef:

  Beste Benita,

  Het lijkt mij erg leuk om ons huis te laten zien. Kan ik mij hiervoor opgeven?

  Groetjes Katinka

 2. Marrie schreef:

  Wat een ongelooflijk prachtig huis. Ik vond het heel fijn om binnen te mogen kijken.

 3. Anneke Jacobs schreef:

  Prachtig huis! Wat een goed idee om de stootplinten onder de keukenkasten niet zwart te maken. Nu blijft het stoer, maar oogt niet massief.

 4. Sandra schreef:

  Schitterend , mooi geheel, ook je veranda lijkt me een héérlijke plek om te vertoeven !
  Complimenten, en je hebt er een volger bij !
  Fijn weekend,
  Sandra
  Sandrakhome

 5. Ans v Rooij schreef:

  Echt geweldig mooi jullie huis,prachtige spulletjes heb je mag trots op zijn,en je keuken vind ik super stoer,een mooie binnenkijker,krijg ik weer inspiratie van!

 6. Claudia de Waardt schreef:

  Wat een lieve, leuke reacties! Bedankt!
  Fijn als jullie inspiratie halen uit onze inrichting, leuk! En In de veranda is het inderdaad heerlijk genieten.

 7. Sjaakje Benninga schreef:

  weer een inrichting naar mijn smaak ,word er weer een
  beetje jaloers op.
  een prachtige inrichting perfect op mekaar afgestemd.

 8. Vera schreef:

  Dit is werkelijk een topper die thuishoort in het rijtje van mooiste binnenkijkers.

 9. Rachel schreef:

  En welke houtsoort is het? Erg mooie tafel met warme uitstraling!

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Rachel, bedankt voor je reactie. Het is al een hele tijd geleden dat Claudia aan de binnenkijker meedeed, de kans is klein dat ze je vragen ziet :) Je kunt haar misschien even via Instagram benaderen met je vraag: ze is te vinden op @claudiadewaardt. Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.