Binnenkijken bij Lizet

Badkamer landelijke stijl

Avonden achtereen kan ik surfen op het internet of scrollen door de mooiste Instagram accounts met de meest prachtige interieurs (mijn voorkeur gaat uit naar de landelijk en sobere stijl.) Ook ben ik gek op interieurbladen en tv-programma’s zoals VT Wonen, hier kan ik eindeloos van genieten.

Na veel positieve reacties van vrienden, kennissen en familie besloot ik zelf ook een Instagram profiel aan te maken met de naam Huis.27. Verrast was ik dan ook dat ik, na amper een week actief te zijn op Instagram, al een bericht van Benita kreeg of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Wel een beetje spannend; mijn huis tussen al die grote prachtige en vrijstaande huizen. 

Eerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Lizet (29), samen met mijn vriend Martijn woon ik in een gezellig dorpje in Brabant. In mei 2017 kochten we ons eerste huis. In augustus zijn we met klussen begonnen en sinds oktober jl. zijn we eindelijk helemaal gesetteld. Maar zoals bij ieder huis zijn we natuurlijk nog lang niet klaar met onze wensenlijst. Het eerstvolgende project waar we mee aan de slag willen is de tuin achter het huis. Gezien het mooie weer dat er aan komt, willen we over een aantal maanden optimaal van de lente en zomer kunnen genieten. Foto’s hiervan zullen vast nog voorbij komen op mijn Instagram account. 

In het begin was het de bedoeling niet al teveel aan het huis te doen maar jullie kennen het vast wel: van het een komt het ander. We zijn de verbouwing gestart direct bij het verkrijgen van de sleutel in augustus, een verbouwing die uiteindelijk met veel ups en downs gepaard ging. Een grote tegenvaller was de defecte vloerverwarming in de keuken en op de overloop. Door verschillende onduidelijkheden tussen de makelaar en de oude verkoper heeft het een hele tijd geduurd voordat de vloer er uiteindelijk uitgesloopt kon worden. Dat betekende wel dat de saaie tegeltjesvloer die erin lag vervangen moest worden door een nieuwe vloer (wat ik dan weer niet zo vervelend vond :). Meteen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe vloer en al snel waren we het samen eens dat het een waaltjesvloer moest worden. 15m2 stenen die aan twee kanten gezaagd moesten worden (dit zouden we wel even zelf doen) oordoppen in en gaan… Ik kan je vertellen dat we toen geen vrienden gemaakt hebben in de straat. Na dagen zagen, met hulp van familie en vrienden, waren de twee grote pallets met (2000) stenen leeg. De vloerverwarming kon gelegd worden (erg mooi, maar je moet er wel wat voor over hebben! Ha ha).

Na het zagen van alle steentjes was ondertussen boven alles geschilderd en konden we daar onze intrek nemen. Gelukkig begon het beneden ook op te schieten. Nu alles gezaagd was kon uiteindelijk de vloerverwarming worden aangesloten en daarna de waaltjes worden gelegd. Helaas kwamen Martijn en de tegelzetter er na het uitrollen achter dat de makelaar de vloerverwarming verkeerd had opgemeten. Een stomme fout want een elektrische vloerverwarming kan niet worden ingekort! Weer een wijze les om alles drie dubbel te checken voordat je iets door een derde partij laat bestellen. 

Na een aantal weken hard werken had Martijn een minivakantie en ging hij met zijn familie voor een golfweekend naar België. Dit betekende voor mij dat ik voor het eerst alleen in ons nieuwe huis zou slapen (wat ik best wel een beetje spannend vond). Die morgen werd ik om 06.00 uur plotseling wakker van een geluid dat ik niet herkende. Een fel geluid vanaf de overloop, waardoor ik besloot om te gaan kijken. Op het moment dat ik de slaapkamerdeur opende stond het zwart van de rook, de vloerverwarming was in brand gevlogen! Gelukkig was er op dat moment een man in de wijk zijn hond aan het uitlaten en zag de rook uit de ramen komen. Deze man heeft gelukkig geen moment getwijfeld en is direct te hulp geschoten door alle stoppen uit te schakelen en de vloerverwarming al brandend naar buiten te gooien. Wonder boven wonder zijn we er naast rookschade bijzonder goed vanaf gekomen. Ik ben de man en de hond die moest plassen, eeuwig dankbaar. Uiteindelijk zijn de waaltjes gelegd zonder vloerverwarming, maar het resultaat zoals jullie zien op de foto’s, is er niet minder om. 

Gelukkig werd het oktober en na de ups en downs kon het inrichten (het leukste deel) beginnen. Door heel Nederland en België ben ik alle oude brocante, landelijke en sobere winkeltjes en markten één voor één afgegaan om een te gekke inrichting samen te stellen. Gelukkig hebben Martijn en ik hierin dezelfde smaak en kon ik lekker mijn gang gaan. Zo hebben we alles wat eerst wit was, antraciet/zwart laten verven. Bijna iedereen raadde ons het af om alle kozijnen en deuren mat-zwart te verven, maar het resultaat mag er uiteindelijk zijn en ik ben er heel blij mee.

Naast het schilder- en stucwerk boven en beneden, hebben we (mijn schoonvader) de houten vloer in de woonkamer helemaal kaal geschuurd. Een flinke klus die ook nodig was gezien de oranje gloed die op de oude vloer zichtbaar was. Door de vloer meerdere malen te behandelen heeft het nu een prachtige, oude look gekregen en het is nu dan ook de eyecatcher in huis.

Ik wil jullie veel plezier wensen met het binnenkijken in mijn huis.
En graag wil ik Benita bedanken voor dit te gekke aanbod.

Groetjes,
Lizet.

Binnenkijken woning landelijke stijl
Waaltjes hal landelijke stijl

Binnenkijken landelijke stijl

Waaltjes hal

Oude zinken afvalemmer

Witte keuken landelijke stijl

Deze ruime, open keuken zat er al in. Wat ik er zo fijn aan vind is de grote ruimte en het overzicht, hier kan ik dan ook goed mijn ei kwijt met mijn 9 jaar horeca-ervaring. Omdat ik later thuiskom van mijn werk dan Martijn, heb ik ook nog regelmatig de luxe dat hij kookt.

In de toekomst zou ik graag het houten keukenblad vervangen voor een betonlook keukenblad.  

Matzwarte kozijnen keuken

Lichte keuken landelijke stijl

Waaltjes vloer binnen

Waaltjes als keukenvloer

Keukenbar met industriele krukken

waaltjes vloer gecombineerd met hout

Deze tafel van echte, oude eiken wagonplanken van 2,60 m. heb ik samen met mijn vader gemaakt en is dan ook echt mijn favoriet. Ik wilde graag een grote tafel waar je met genoeg mensen aan kunt zitten en dat is dan ook meer dan gelukt. Zoals ik al zei heb ik nog een wensenlijst en staan, naast het aanpakken van de tuin, nieuwe stoelen op nummer 2. We hebben hier nu tijdelijk tuinstoelen staan maar daar gaat dus verandering in komen.

Eethoek met rieten stoelen

Oude eiken wagonplanken

Gedekte tafel stoer sober

Binnenkijken stoer sober interieur

Grote stoere hanglampen boven de eettafel

Eettafel van oude eiken wagonplanken

Olijfbak met kandelaars en linnen doek

Woonkamer sober stoer

Windlicht, walnoten, vacht vloerkleed

Zwarte jaloezieën

Zwarte binnendeur landelijke stijl

Hoekbank landelijke stijl

Kruiklamp stenen ram

Woonkamer sober stoer

Balusterlamp vensterbank, geweitje

Zwarte binnendeur met glas

Toilet sober stoer

Krans ornament toilet

Toilet landelijk sobere stijl

Betoncire toilet landelijke stijl

Ossenoogspiegel toilet

Bankje hal toef en kapstok

Werkplek in landelijke stijl

Vide slaapkamer matzwart

Walkincloset

Slaapkamer zwartgrijs, landelijke stijl

Badkamer stoer landelijk

Lizet op Instagram: Huis.27.  

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

28 Responses

  • Dank je wel. Ik wilde het inderdaad lekker rustig houden is huis en dat is gelukkig goed gelukt, nu nog zo houden ha ha!

 1. Prachtig !!!! Volg jou al vanaf je 1 ste foto ! ( huisje boompje beestje ! Complimenten op jouw leeftijd al zo n mooi ingericht huis !

 2. Super leuk en inspirerend verhaal! Ik ben zelf ook echt gek op die jaloezieën die je geplaatst hebt. Zo strak en mooi!

 3. Wow . Lizet . Wat hebben jullie het prachtig voor elkaar meid . Wat een mooi huis en wat een prachtige stijl …alles op elkaar afgestemd ….geniet ervan saampjes …hoop dat jullie er heel gelukkig worden …

 4. Een hele leuke en gezellige binnenkijker en mooi ingericht. Het stijltje waar ik wel van houd! Ik ga je volgen op IG.

 5. Prachtig jullie huis, je tafel in de keuken super mooi en die prachtige lampen erboven, mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

 6. Wat een mooi ,gezellig huis.
  Wel gewaagd om alles zwart te schilderen,maar is erg sfeervol.
  Mag ik vragen welke verf je hiervoor hebt gebruikt?

  • Dank je wel Anja.
   Dat was ook best een beetje spannend hoor.
   Gelukkig is het precies geworden zoals ik had gehoopt! :)
   Ik heb de kleur RAL 7021 zwart/grijs gebruikt voor mijn deuren en kozijnen.

 7. Ten eerste mijn complimenten voor eigenlijk alles. Prachtig.
  Dan toch een aantal vragen.
  De vloer , zijn dit tegels if echt steen.
  Zelf ben ik nog opzoek naar een salontafel en tv meubel. Vind die jou echt heel mooi.
  Zou ik mogen weten waar je deze heb gekocht.

 8. Hallo,
  Mag ik vragen wat voor merk/kleur de waaltjes zijn?
  Ben al lang opzoek maar krijg de juiste kleuren niet gevonden.

  Alvast bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.