Binnenkijken bij Roseline

Hallo binnenkijkers,

Al een tijd geleden kreeg ik een berichtje van Benita of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ons huis was toen nog lang niet af, maar ik vond het zeker leuk en zou er later op terug komen. Mijn (ondertussen) man en ik kochten in juni 2016 de dijkwoning van mijn opa en oma. In dit huis kwam ik al van jongs af aan en ik had nooit kunnen denken dat ik hier zelf ooit zou gaan wonen!

Klussen
2 jaar lang hebben we samen met onze familie op vrije avonden en in de weekenden het hele huis van boven tot onder opgeknapt, wat een klus was dat! Bijna alle muren zijn eruit gesloopt, zelfs de achtergevel. Het huis heeft een andere (meer praktische) indeling gekregen, zodat het meer één geheel is geworden. Vroeger waren het 2 aparte huizen. Voor het raam in de keuken zijn tuindeuren in de plaats gekomen, dit was een idee van oma zelf.

Gezellige hoekjes
Ondertussen wonen we alweer een paar maanden met heel veel plezier in ons huis en vond ik het tijd om Benita een berichtje terug te doen. Eigenlijk wilde ik pas mee doen als alles af zou zijn, maar er blijven toch altijd klusjes bij komen. Binnen is alles zo goed als klaar. Boven nog wat gordijnen ophangen en hier en daar zijn nog wel wat accessoires nodig om het een beetje aan te kleden en wat gezellige hoekjes te kunnen maken. Die accessoires komen vanzelf, ik loop er liever tegen aan dan dat ik er uren naar moet zoeken :)

Poertjes metselen
Buiten moet er nog wel het een en ander gebeuren. We hebben een balkon (met uitzicht op de haven) die af is maar nog wel aangekleed moet worden. Beneden is het tuintje nog een zandbak, maar daar komt snel verandering in gelukkig! Alles is uitgegraven zodat de metselaar kan beginnen met de poertjes te metselen. Als dat gedaan is kunnen we gaan bestraten. Nog genoeg te doen dus!

Voor nu wens ik jullie veel kijkplezier!

Groetjes Roseline.


Wij wonen aan de rand van een klein dorpje in Zeeland.

Vooraanzicht woning landelijke stijl

Welkom in ons huis.

Voordeur antraciet landelijke stijl

Vietnamees hardsteen hal landelijk

De hal kunnen we afsluiten met een staldeur op rails.

Staldeur op rails landelijk

Vanuit de hal komen we in de woonkamer.

Landelijk sober interieur

De bank ‘Queen’ van het merk Olav was de eerste bank die er voor ons uit sprong en ik ben nog steeds blij met onze keuze. De wand achter de bank is Marrakech in de kleur ‘Earth Stone’ van Pure and Original.

Grijze bank Olav Home

Naast de bank komt dit schilderij te hangen die mijn schoonmoeder voor ons aan het schilderen is. Het is een hele klus, maar het begin is er.

Schilderij landelijk interieur

Plaids zijn in ons huis onmisbaar, we zitten er zomer en winter onder. ;) Ik bewaar ze in deze leuke mand naast de stoel, het geeft zo’n huiselijk sfeertje.

Fauteuil landelijke stijl mand voor plaids

Mijn schoonvader maakte de ombouw van het schouwtje van oud hout. Achter de ombouw zit een echte schouw, dus wie weet komt er nog een keer een houtkachel in huis. Op de schouw ligt een oude houtschaaf waar de overgroot opa van mijn man nog echt mee gewerkt heeft in zijn toenmalige zaak, echt oud dus!

Fauteuils naast de haard

Glazen vaas met roze pioenrozen

Dit leuke stoeltje verkocht iemand in de buurt. In het achterste deel van de woonkamer is het nog wat leeg omdat het een moeilijke ruimte is om in te delen. Voorlopig staat het stoeltje er leuk.

Houten stoeltje kruik met berenklauw

Kruik met berenklauw op vensterbank

De woonkamer is vrij lang. Vroeger was het voorste gedeelte de woonkamer en het achterste gedeelte de keuken. Vanuit het achterste gedeelte van de woonkamer komen we in de keuken. De keuken kunnen we afsluiten met oude en-suite deuren. Deze hebben we overgenomen uit een ander oud huisje uit het dorp. De glas-in-lood ramen hebben we laten restaureren.

En suite deuren in een landelijk interieur

De keuken van opa en oma hebben we gehouden. Het was nog een goede keuken van eikenhout en we vonden het zonde om zomaar weg te doen. De keuken heeft wel een andere indeling gekregen. Er zijn kastjes bijgemaakt om een langer aanrechtblad te krijgen en aan 1 kant zijn de bovenkastjes weggelaten. Mijn man heeft de keuken overgespoten, hij is autospuiter (heel handig voor zulke klusjes).De kleur op de wand in de keuken en in de achterkamer zijn Marrakech in de kleur ‘Dried Clay’ van Pure and Original. Overal zit een sealer over om de wanden vochtbestendig te maken.

Eiken keuken landelijk sober

Ook de kasten zijn van hetzelfde oude hout gemaakt als de ombouw voor het haardje.

En suite deuren met glas in lood ramen

Eethoek keuken leren stoelen landelijke stijl

Smeg forrnuis eiken keuken

Hertshoorn schaal PTMD

De keukentegels zijn van Vietnamees hardsteen. Dezelfde tegels hebben we boven het aanrecht, in de hal en in het toilet.

Vietnamees hardsteen

Boven hebben we besloten om het houtwerk een lichte kleur te geven. We vonden dat beter passen bij het bed en het staat mooi in combinatie met de donkere wanden.

Kastenwand slaapkamer landelijk klassiek

Linnen beddengoed ornament vensterbank

Hoofdbord bed landelijk klassiek

Badkamer licht landelijk

Boss douchegel ornament kaktus

Vanaf ons balkon kijken we uit op de haven.

Uitzicht haven vissersdorpje

Vissersdorpje Zeeland

BewarenBewaren

BewarenBewaren

9 reacties

 1. Mattie van Genegen schreef:

  Mooie binnenkijker!

 2. Sandra schreef:

  Erg mooi en sfeervol huis heb je, complimenten!
  Vond het erg leuk om bij je binnen te kijken !
  Je hebt er een volger bij ❤
  Groetjes Sandra (Sandrakhome)

 3. Ans V Rooij schreef:

  Prachtig je huis mag ik vragen welke stof op je bank zit vind ,m super!

 4. Marion schreef:

  Wat hebben jullie het mooi verbouwd !! Met plezier gelezen en genoten van de mooie foto’s .. wat ook geweldig de oude schaaf Super zo’n familie stuk !!!
  Groetjes Marion

 5. Ella schreef:

  Het is mooi geworden Roos, het harde werken is beloond. Is dat ook oma’s kast in de kamer die je grijs gemaakt hebt ? . Super gedaan allemaal. Het is een heel andere keuken geworden .Gr.t.E

 6. Loes schreef:

  Hallo, Rosaline,

  De bank is van Olav maar waar heb je hem gekocht?
  Prachtig huis heb je!

  Groet, Loes

 7. Sandra Kanters schreef:

  Hoi Rosaline,
  Wat n mooi huis heb je. Prachtig! Ik zag, dat jij de deuren en kozijnen in de hal zwart/antraciet hebt. Heb jij dit ook naar de bovenverdieping doorgetrokken?
  Groetjes Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.