Stylen op De Wemelaer deel 4: de vensterbank 3x anders!

Alweer deel 4 van de nieuwe stylingrubriek! Deze keer was de stylingopdracht de vensterbank, een onderwerp waar veel mailtjes en berichtjes over binnenkomen met de vraag of er aandacht aan kan worden besteed. Voor velen een lastig te stylen onderwerp!

Vandaag krijgen we volop prachtige voorbeelden en tips van Dineke en Monique, die laten zien hoe je op 3 verschillende manieren je vensterbank in kunt richten!


De vensterbank 3x anders van Dineke

De inrichting van mijn vensterbanken kun je niet ophangen aan een bepaalde stijl. De decoratie wisselt vaak en is een mix van gevoel en spulletjes die ik op dat moment voorhanden heb of koop.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Ja, ik zie meteen bij het binnenkomen wat ik ermee zou kunnen doen.

Olijfbak glazen fles met kandelaar mok Zusss

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Ja, dat overkomt mij ook weleens.

Kaktus in kruik vensterbank landelijke stijl

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Op Instagram en in woonbladen.

vensterbank stylen landelijke stijl

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Laat je gevoel spreken.

Hartelijke groet,
Dineke.


De vensterbank 3x anders van Monique

Ook ik ben gevraagd om mee te doen aan de nieuwe rubriek op De Wemelaer. Wat een superleuk idee van Benita, ik denk dat we op deze manier heel veel inspiratie bij elkaar op kunnen doen. Mij is gevraagd om mijn vensterbank 3x op een andere manier in te richten. Nou heb ik door de openslaande deuren niet heel veel vensterbank, maar ik heb mijn best gedaan. Dus bij deze: mijn vensterbank 3x anders gedecoreerd.

 • Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
  Ja, meestal wel. Ik heb vaak van tevoren een plaatje in mijn hoofd hoe ik iets wil en weet dan precies waar het moet komen te staan, te hangen of te liggen. Uiteraard schuift of verandert het weleens hier in huis maar ik heb dan wel al een bestemming voor hetgeen.
 • Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
  Tuurlijk hou ik van verschillende stijlen en ik vind ook heel veel leuk, teveel soms. Maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik niet snel iets zal kopen dat niet bij mij of in het interieur past.
 • Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
  Inspiratie haal ik uit van alles: dingen die ik zie in winkels, in woonbladen maar ook uit de natuur. Virtueel haal ik veel inspiratie van Pinterest, daar speur ik het liefst elke avond rond. En natuurlijk geniet ik enorm van Instagram, daarover zeg ik altijd : ‘het is mijn dagelijkse tijdschrift’. Even gluren bij een ander thuis en wat nog mooier is: als ik wil mag ik daar zelf ook aan deelnemen en zelfs een opmerking of mening geven.
 • Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
  Maak groepjes bij elkaar, dat hoeft niet eens van dezelfde soort spullen te zijn. Maar datgene wat je graag bij elkaar wilt decoreren. Het mooiste en rustgevende vind ik het als je het groepje spullen ergens op- of inzet; zoals op een dienblad, een houten tray of plank, in een olijfbak of noem maar op. Zolang het maar bij elkaar staat en niet her en der, dan geeft het rust.

 

Styling 1 
Met een tuin op het zuid/westen kan het soms behoorlijk warm worden achter het raam. Daarom hou ik in de zomer de styling vrij eenvoudig, met diverse potten waar ik soms een seizoensgebonden bloem of tak in zet.

Vensterbank in herfstsfeer landelijke stijl

Styling 2 
In de herfstperiode mag het wel wat rijker gedecoreerd worden. Maar vooralsnog hou ik niet van hele erge overvloed en ben ik gek op rust, anders verveelt het mij snel. Ik heb nu 2 grespotten en een krans op een houten tray gezet. In 1 van de potten heb ik een van mijn lievelingsbloemen de hortensia gerangschikt en de kleinere pot gevuld met nootjes. Maar dat hadden net zo goed dennenappels, kastanjes of iets anders herfstachtigs kunnen zijn.

Vensterbank stylen in herfstsfeer

Styling 3
Tijdens de kerst en in de aankomende winter ben ik gek op kaarsen in huis en het liefst zoveel mogelijk. Dus ook de vensterbank moet daaraan geloven. Zoals jullie zien gebruik ik steeds de houten tray en heb daar nu verschillende kandelaars opgezet. Ook kleed ik de rest erom heen in winterse sfeer aan. Net even een ander kussen en/of kleed in de stoel en het geheel ziet er meteen anders uit.

Houten kandelaars op tray in vensterbank
Dineke en Monique, erg bedankt voor jullie prachtige inspiratie!

Monique op Instagram: Stylistvanhetzuideinde.
Dineke op Instagram: Dineke_Bouwman.

1 reactie

 1. Geesje schreef:

  Prachtig Dineke en Monique!! Heel leuk om jullie vensterbanken telkens anders te zien/bewonderen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.