Binnenkijken bij Elke

‘Binnenkijken bij mij? Echt waar?’ Ja graag! Kom erin, welkom.

En dan opeens word je gevraagd door Benita om eens een blik te werpen in ons interieur.  Verbaasd dat ik was, maar ook oh zo gelukkig. Anderen mensen inspireren en mijn passie delen, ik doe mee! 

Graag stel ik mezelf voor: mijn naam is Elke. Ik ben een getrouwde, 24 jaar jonge vrouw uit België. Sinds enkele jaren creëerde ik een enorme passie voor romantisch landelijk wonen. 

Uren kan ik genieten van het decoreren of het herinrichten van onze woning. Het geluk zit in de kleine dingen: het aansteken van kaarsjes, het opnieuw schilderen van een muur, het anders opplooien van een handdoek, een boeketje bloemen… Er gaat geen week voorbij of ik heb al weer eens iets veranderd.

Sommigen verklaren mij voor gek, ik noem mezelf uniek!

Met een aantal duizenden Beerse recuperatiestenen bouwden wij onze thuis onder het motto: ‘Geluk heeft geen groot huis nodig om in te wonen, maar wel een deur om binnen te gaan’. De zwarte ramen, de stenen in wildverband, de schouw en de houten voordeur zorgen zeker en vast voor het landelijke accent.

Ons eigen landelijke (t)huis: wat een heerlijk gevoel. Dit mede dankzij mijn handige man! Zonder hem konden mijn dromen niet in vervulling gaan. Dank je wel.

Kom binnen, veel kijkplezier!
Elke.

Villa Vlaamse stijl

Eenmaal bij ons binnen, kom je terecht in de hal. De stalen dubbeldeur is een eyecatcher, maar verder staat hier ook een romantische side table, een hoge ingebouwde kast (afgewerkt met grijze krijtverf) en de eiken trap naar boven.

Sidetable hal oud luik windlichten

Zwart stalen deuren landelijk

Eiken trap met verlichting

Achter de stalen deur bevindt zich onze woon- en eetkamer, samen met een bureau. In deze ruimte hebben wij een rustieke eiken parketvloer gelegd, voor ons echt een meerwaarde. Alle muren in het huis zijn in eenzelfde, rustige grijze tint geverfd. Echter beschikt elke ruimte wel over een accentmuur voor het levendige effect. De accentmuren creëerden wij door te werken met krijtverf..

Woonkamer landelijk warm

Werkplek nisje woonkamer

Servies kast met theekopjes

Ook in deze twee ruimtes schenk ik aandacht aan oog voor detail. Dit gaat van het inrichten van de vitrinekast met een oud servies tot het decoreren van de salontafel of het werken met seizoen bloemen. Zoals ik eerder al zei: ‘het geluk zit in de kleine dingen!’

Voorjaarsbloemen op de eettafel

Zwarte kast met glazen deuren

Het fijne aan onze keuken is dat dit een open ruimte is, die in verbinding staat met onze woon- en eetkamer. Het geheel wordt gebroken door een landelijke bergère (Franse fauteuil).

Binnenkijken bij Elke Tripas

In de keuken hebben wij opnieuw gewerkt met natuurlijke materialen. Er werd een eiken balk verwerkt in het plafond en op de vloer ligt een blauwe steen. Persoonlijk vind ik dat natuurlijke materialen veel meer warmte bieden. Het fijne aan de keuken is de erker, want de volledige achterzijde is bestaande uit glas. Het natuurlijke daglicht straalt zo de keuken binnen.

Landelijke keuken met kookeiland

Stationsklok keukenmuur

Paarse hyacinten keukentafel

Landelijk klassiek interieur

Landelijke keuken met kookeiland

Bloembollen in draadmandje

Het laatste en kleinste kamertje van de benedenverdieping is het toilet. Velen vergeten dit kleine hoekje, maar ook hier probeer ik mijn aandacht aan te schenken. Met de overschot van onze eiken vloer maakte wij de achterkant van ons toilet dicht.

Houten achterwand toilet

Als wij de benedenverdieping verlaten dan komen wij terecht in de laatste kamers: de bad- en de slaapkamer. Het fijne aan de badkamer is dat de ondertoon grijs is, zodat de accenten en accessoires aangepast kunnen worden. Rose is nu de accentkleur, maar wie weet… wat is het volgende? De spiegel werd gemaakt uit een oude gouden kader die wij kregen van onze oma.

Badkamermeubel met waskommen

Badkamer landelijk romantisch

De slaapkamer met dressing is de laatste ruimte die ik ga tonen. Net als het badkamermeubel werd de dressing ook zelfgemaakt.

Doe het zelf, doe het samen.

Slaapkamer met kleedkamer

Elke op Instagram: Elinterieur.

1 reactie

  1. Ben Van Heddeghem schreef:

    Heel mooi huis en prachtig ingericht!!! Jullie mogen meer dan fier zijn op wat jullie verwezenlijkt hebben.
    Groetjes van een fan uit West-Vlaanderen. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.