Binnenkijken bij Thea

Hi allemaal,

Een paar weken geleden werd ik geheel onverwachts benaderd door Benita, met de vraag of ik mee wilde doen aan de binnenkijker! Wat ontzettend leuk! Natuurlijk zeg ik hier JA op ;-)

Ik ben Thea, woonachtig in Twente, 32 jaar, getrouwd, en mama van een prachtige zoon van net 3 jaar!

We wonen nu 13 jaar in ons huis en in het begin was ik helemaal niet bezig met het interieur, ik was alleen maar aan het werk! Helemaal in het begin had ik donkerbruine potten voor de ramen met knaloranje stengels erin… Als ik er nu aan terugdenk ;-) Maar toen ik minder ging werken en dus meer thuis was, dacht ik: nu wil ik het thuis ook gezellig maken en zodoende veranderde er steeds meer. Ik hou enorm van de stoere en sobere stijl. En sinds de komst van onze kleine man, ben ik meer thuis en blijf ik aan het schuiven, veranderen en schilderen. Dat zal vast heel herkenbaar zijn!

Via de voordeur gaan we naar binnen, afgelopen jaar hebben we de schilder buiten gehad en hebben we voor een donkergrijze kleur op de kozijnen gekozen (op de foto lijkt het wat paarsig). Dan komen we in een smalle hal, hier hebben we niet veel staan: wat leuke krukjes met een vachtje en natuurlijk de kapstokken.

Voordeur met krans

Blauwgrijze voordeur met grote krans

Via de trap naar onze slaapkamer, die hebben we in warme zand/wit tinten gekalkt hebben. Het stoeltje vond ik op Marktplaats voor 2 euro en schuurde ik helemaal kaal. Het stalraampje komt nog uit de boerderij van mijn overgrootouders, dus pure nostalgie en iets waar we zuinig op zijn. Nu ligt er een heerlijk warm plaid op het bed, in de zomer vervang ik het door een linnen exemplaar.

Behang hal krukjes kapstok

Slaapkamer landelijk

Houten sidetable slaapkamer

De slaapkamer van onze zoon is klein maar heerlijk fijn. We hebben al heel wat uurtjes doorgebracht in de schommelstoel. Echt genieten!

Jongenskamer landelijk

Jongenskamer muurdecoratie

Commode schommelstoel babykamer

De badkamer hebben we een paar jaar geleden laten vervangen en is echt geworden zoals ik het graag wilde! Ook dit is geen grote plek, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. En met poetsen ben je hier zo klaar, ook een voordeel!

Houten badkamermeubel

Badkamer donkerbruine tegels

Minizeepjes handdoek badkamerdeco

Als we naar beneden gaan komen we in de woonkamer. Sinds kort ligt er op de hele benedenverdieping een mooie vergrijsde PVC vloer, hier zijn we zo blij mee! De donkere muren heb ik afgelopen maanden zelf geschilderd, de luiken vonden we in een opslag en hebben we behandeld met loogbeits. De haard gaat, helemaal nu met de kou, geregeld aan!

Woonkamer landelijk strak

Zwarte muur woonkamer

Vensterbank kruik lamp krans

Grijze kruik met takken in de vensterbank

Houten bankje kruiklamp rieten tas

Grote bloempot met takken in de vensterbank

Grijze kast woonkamer luik vijzel

Vijzel met witte bloemen

Zwarte schouw grote krans fluwelen kapjes

Zoals je misschien op de foto’s wel ziet, houd ik niet van heel veel spullen maar van een paar grote, mooie eyecatchers. Dit geeft mij rust en het lijkt ook heerlijk opgeruimd.

Woonkamer landelijk warm

Via mooie schuifdeuren met glas in lood komen we in de keuken, dit is een heerlijke plek waar we ook veel zitten. We zijn van plan om de keuken binnenkort te schilderen in dezelfde kleur als de schuifdeuren en de donkere muren in de kamer. Eén geheel, dat is waar ik van houd. Maar dit komt later, het heeft geen haast en je kunt niet alles in een keer aanpakken. Een mens moet wat te wensen overhouden ;-) Want zo zijn er nog een aantal dingen waar we graag wat aan willen veranderen, maar alles op zijn tijd.

Lamp boven eettafel landelijk

Lichte landelijke keuken

Houten plankjes keuken

Windlicht brons

Houten schaal windlicht met hangkandelaar

Als laatste komen we in de berging, ook deze heb ik zelf geschilderd in de kleuren van de rest van het huis. Vier fijne kasten met daarachter de wasmachine, droger, diepvries en alle boodschappen. Er tegenover een keukenblok, heel fijn als de mannen des huizes vies binnenkomen!

Bijkeuken met schuifdeuren landelijk

Kroonluchter bijkeuken

Kruik vloerkandelaars landelijk

Veel plaatjes van de tuin kan ik nu niet maken, omdat er een heerlijk pak sneeuw ligt.

Oud wagenwiel tuintafel

Mijn grootste inspiratiebron is Instagram. Hopelijk halen jullie hier net zoveel inspiratie uit, als ik bij die van jullie!

Lieve warme groet, Thea.

Thea op Instagram: Heerlijkhome.

8 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Prachtig huis. Ik heb er van genoten.

 2. Joanne Smit schreef:

  Geweldig!!! Ga zo door Thea!!

 3. Serdina schreef:

  Weer een mooie binnenkijker , een gezellig en een vriendelijk overkomen huis :-) Ook jullie badkamer is heel erg mooi!! Lekker van al het moois genieten ;-)

  Groetjes Serdina.

 4. Jenneke schreef:

  Heel mooi Thea!!

 5. Trees schreef:

  mooi ingericht ,woon zelf ook in Twente grote stad wel is waar maar tegenover een mooi park dus geen gebouwen voor de neus.Wij zelf zijn ook nog steeds bezig ondanks onze leeftijd van in de 70,maar veranderen houd ik van .Jouw inrichting geeft me weer inspiratie,mooi gedaan thea

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Trees, wat leuk om te horen dat je nog steeds bezig bent met veranderen en leuk dat je inspiratie op hebt gedaan bij het mooie huis van Thea! Groetjes Benita

 6. Marloes schreef:

  Hoi
  Welke kleur grijs heb je gebruikt voor de kamerkast en schuifdeur?
  Prachtige kleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.