Binnenkijken bij de 85-jarige Wies!

Binnenkijken landelijk interieur

Als ik met de hond loop zie ik regelmatig een oudere mevrouw die met haar spullen op haar vensterbank aan het schuiven is. De vensterbank wordt aan alle seizoenen op een prachtige manier aangepast en ook bij voordeur heeft ze een sfeervol tafereeltje uitgestald. Zeker weet ik het niet maar ik schat dat ze ver boven de 70 is. Op de een of andere manier krijg ik er altijd een warm gevoel van. Misschien ook omdat er mensen zijn die regelmatig tegen mij zeggen: ‘dat gedoe met interieur gaat wel over als je ouder wordt’, of: ‘later is dat niet belangrijk meer’. Jammer zou ik dat vinden!

Toen dacht ik: ‘ze moeten vast overal bestaan, oudere dames en heren die het nog steeds leuk vinden om op hoge leeftijd hun huis knus en gezellig te maken’. Zo kwam ik op het idee om op Instagram een oproep te doen waarop Jopie reageerde dat haar oma van 85 nog steeds ‘druk’ is met haar interieur! Jopie deed zelf ook al eens mee aan de binnenkijker dus de liefde voor interieur zit in de familie!

Kijk mee in het gezellige, sfeervolle huis van Wies!
Groetjes Benita


Mogen we weten wie u bent en uw leeftijd weten?
Ik ben Wies Houben en ben 58 jaar oud, maar dan omgedraaid. :)

Woonkamer landelijk warm

Schouw houtkachel kaarsen

Decoratie paard pauwenveer

Met welke interieurstijl bent u ooit begonnen?
Ik heb altijd van de landelijke/brocante stijl gehouden en ben hier ook mee begonnen. Ik ging regelmatig naar verschillende rommelmarkten, dan vertrok ik met mijn vrachtwagentje en kwam ik ’s avonds met een volgeladen wagen thuis. Nog steeds ga ik vaak op pad, vooral naar de grote tuin van neef Piet middenin de bossen. Daar kan ik de mooiste bloemen en takken uitzoeken voor in huis!

Decoratiekwasten kruisbeeld rieten schemerlamp

Grijze hoekkast landelijk brocante

Tulpen in vaas

Kastje schemerlamp kruikjes

Welke plek of ruimte is favoriet in uw huis en waarom?
Eigenlijk het bed, maar dan kies ik toch voor de keuken. Daar is het heerlijk vertoeven ’s morgens vroeg, met een bakje koffie en 5 boterhammen. Echt genieten!

Eethoek

Olijfbak deegroller pepermuntplant

Landelijk brocante keuken

Heeft u altijd al belangstelling voor het interieur of ‘bezig zijn’ met het huis gehad?
Ja, vanaf jonge leeftijd al. Vroeger was ik al verschillende dingen zelf aan het maken voor bij in ons huis, zelfs op 8-jarige leeftijd maakte ik alle paadjes in de tuin recht omdat ik dat er prachtig uit vond zien!

Kapstok keuken brocante

Emaille zand blik houten snijplanken

Welke woonstijl heeft u op dit moment?
Verandert u nog regelmatig iets en bent u een trendsetter of trendvolger? :)
Ik ben een trendsetter, ik kijk niet naar hedendaagse trends en volg mijn eigen stijl die ik van jongs af aan heb meegekregen. Mijn huis is landelijk/brocante ingericht en ik verander nog regelmatig iets!

Krukje vloerkleed pepermuntplantje

Landelijke tuin

Heeft u nog een tip of leuke boodschap voor interieurfans?
Volg je eigen dromen en kijk naar wat je zelf mooi vindt, iedereen heeft zijn eigen stijl. Voor advies mag je altijd bij mij langskomen, de koffie staat hier altijd klaar.

Landelijke tuin met buitenkeuken

Bedankt voor het meedoen mevrouw Houben en Jopie jij ook bedankt! Nieuwsgierig hoe leuk Jopie woont? Binnenkijken bij Joost & Jopie.

22 reacties op “Binnenkijken bij de 85-jarige Wies!&rdquo

 1. Nou, ik heb ervan genoten, ik zag hele leuke spullen en gezellige hoekjes. Superleuk dat deze mevrouw nog zo geniet. Een voorbeeld voor velen.

 2. Wat ontzettend leuk dit zeg :-) en wat een prachtig gezellig sfeervol huis en tuin!
  Mijn complimenten!
  En Benita wat een super leuk verhaaltje, ook ik denk weleens van als ik straks ouder ben zou ik dan ook nog zo bezig zijn met het interieur , en zou ik dan nog steeds dezelfde smaak hebben als nu… ? Denk stiekem toch wel haha ;-)

  Groetjes Serdina .

  1. Dankjewel Serdina! Jij hebt dan vast en zeker de meest sfeervolle seniorenwoning van iedereen! ;) Groetjes Benita

 3. Wat een gezellig huis en tuin, en leuke brocante items hier en daar. Ik hoop ooit ook op hoge leeftijd daar nog mee bezig te kunnen zijn.

 4. Wat een prachtige sfeervolle binnenkijker:)
  En hele mooie tuin!
  U bent een voorbeeld dat leeftijd niets te maken hoeft te hebben met een oubollige woning!
  Hoewel geraniums heel leuk kunnen zijn, hihi
  Heerlijk om in uw huis te mogen kijken!
  Vr gr Leonie

 5. Wat een sfeervol huis, en de tuin, prachtig, echt genieten hoor!
  Deze dame heeft nog lol in haar leven en lijkt te bruisen van energie, fijn, als dat je gegeven wordt!

 6. Hier is maar een woord voor Prachtig!!
  En die tuin…wauw..daar had ik ook nog wel wat meer van willen zien.
  Ik hoop dat u hier nog heel lang van mag genieten.
  Liefs uit Friesland ❤️

 7. Wat prachtig en mooi hoe mevrouw woont, denkt en doet en zij laat zien dat een interieur niet aan leeftijd is gebonden. Mijn moeder van bijna 88 heeft ook een landelijke interieurstijl en ook zij is altijd op zoek naar takken en (eike)blad om mooie natuurlijke creaties of kransen te maken. Geniet van uw woning en uw prachtige tuin.

  1. Wat leuk om te horen dat je moeder ook nog plezier heeft aan het bezig zijn met haar huis! Groetjes Benita

 8. Wat geweldig mooi woont u zeg!!! Kan dit heel erg waarderen op die leeftijd!!! Super dat je daar dan nog zo van kan genieten!! Een voorbeeld voor velen – hoop dat zelf ook nog echt te mogen en kunnen op doe leeftijd !! Respect!!

 9. Een warm en gezellig huisje dat je dit doet op jouw leeftijd dat vind ik super
  Het is een genot om daarna te kijken
  Heel veel plezier
  Groet kitty

 10. Wat ontzettend leuk om te zien dat interieur en inrichting van alle leeftijden is! Ik vind het er prachtig en heel sfeervol uit zien bij mevrouw :-)

 11. Wat ontzettend leuk dat u nog steeds dingen in huis veranderd. Het ziet er super gezellig uit. En dan de tuin, helemaal fantastisch, Misschien dat daar nog eens apart aandacht aan kan worden geschonken. Lijkt mij super.
  Hartelijke groet, Carina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.