Als ik met de hond loop zie ik regelmatig een oudere mevrouw die met haar spullen op haar vensterbank aan het schuiven is. De vensterbank wordt aan alle seizoenen op een prachtige manier aangepast en ook bij voordeur heeft ze een sfeervol tafereeltje uitgestald. Zeker weet ik het niet maar ik schat dat ze ver boven de 70 is. Op de een of andere manier krijg ik er altijd een warm gevoel van. Misschien ook omdat er mensen zijn die regelmatig tegen mij zeggen: ‘dat gedoe met interieur gaat wel over als je ouder wordt’, of: ‘later is dat niet belangrijk meer’. Jammer zou ik dat vinden!

Toen dacht ik: ‘ze moeten vast overal bestaan, oudere dames en heren die het nog steeds leuk vinden om op hoge leeftijd hun huis knus en gezellig te maken’. Zo kwam ik op het idee om op Instagram een oproep te doen waarop Jopie reageerde dat haar oma van 85 nog steeds ‘druk’ is met haar interieur! Jopie deed zelf ook al eens mee aan de binnenkijker dus de liefde voor interieur zit in de familie!

Kijk mee in het gezellige, sfeervolle huis van Wies!
Groetjes Benita


Mogen we weten wie u bent en uw leeftijd weten?
Ik ben Wies Houben en ben 58 jaar oud, maar dan omgedraaid. :)

Woonkamer landelijk warm

Schouw houtkachel kaarsen

Decoratie paard pauwenveer

Met welke interieurstijl bent u ooit begonnen?
Ik heb altijd van de landelijke/brocante stijl gehouden en ben hier ook mee begonnen. Ik ging regelmatig naar verschillende rommelmarkten, dan vertrok ik met mijn vrachtwagentje en kwam ik ’s avonds met een volgeladen wagen thuis. Nog steeds ga ik vaak op pad, vooral naar de grote tuin van neef Piet middenin de bossen. Daar kan ik de mooiste bloemen en takken uitzoeken voor in huis!

Decoratiekwasten kruisbeeld rieten schemerlamp

Grijze hoekkast landelijk brocante

Tulpen in vaas

Kastje schemerlamp kruikjes

Welke plek of ruimte is favoriet in uw huis en waarom?
Eigenlijk het bed, maar dan kies ik toch voor de keuken. Daar is het heerlijk vertoeven ’s morgens vroeg, met een bakje koffie en 5 boterhammen. Echt genieten!

Eethoek

Olijfbak deegroller pepermuntplant

Landelijk brocante keuken

Heeft u altijd al belangstelling voor het interieur of ‘bezig zijn’ met het huis gehad?
Ja, vanaf jonge leeftijd al. Vroeger was ik al verschillende dingen zelf aan het maken voor bij in ons huis, zelfs op 8-jarige leeftijd maakte ik alle paadjes in de tuin recht omdat ik dat er prachtig uit vond zien!

Kapstok keuken brocante

Emaille zand blik houten snijplanken

Welke woonstijl heeft u op dit moment?
Verandert u nog regelmatig iets en bent u een trendsetter of trendvolger? :)
Ik ben een trendsetter, ik kijk niet naar hedendaagse trends en volg mijn eigen stijl die ik van jongs af aan heb meegekregen. Mijn huis is landelijk/brocante ingericht en ik verander nog regelmatig iets!

Krukje vloerkleed pepermuntplantje

Landelijke tuin

Heeft u nog een tip of leuke boodschap voor interieurfans?
Volg je eigen dromen en kijk naar wat je zelf mooi vindt, iedereen heeft zijn eigen stijl. Voor advies mag je altijd bij mij langskomen, de koffie staat hier altijd klaar.

Landelijke tuin met buitenkeuken

Bedankt voor het meedoen mevrouw Houben en Jopie jij ook bedankt! Nieuwsgierig hoe leuk Jopie woont? Binnenkijken bij Joost & Jopie.