Binnenkijken bij Erica

Blij verrast was ik met het verzoek van Benita mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ik heb wel getwijfeld omdat mijn huis nog lang niet is, zoals ik het zou willen hebben. Aan de andere kant ben ik ook blij met mijn gezellige huis en zeg zelf; wanneer is een huis nou echt af? Soms lijkt de wensenlijst eerder langer dan korter te worden!

Ik ben Erica en woon al 16 jaar in dit huis met man en drie kinderen en de nodige huisdieren. Het is een gewoon rijtjeshuis en hoewel er stiekem de droom is van een vrijstaand huis met grote tuin, wonen we hier prima. In 16 jaar tijd verandert er natuurlijk veel en op het moment probeer ik het wat stoerder en soberder te maken. Ik vind het heerlijk om met mijn huis bezig te zijn en groendecoraties te maken.

Voortuin landelijk met hortensia's

markiezen landelijke voortuin met grind

Zoals jullie zien, is de hal nog licht. Dat is nog een projectje ;) Ben wel erg blij met mijn mooie binnendeuren!

Hal licht landelijk zwart wit behang

In de slaapkamer hebben we de muren geverfd met Putty van Painting the Past. Het lichte bed en beddengoed zorgen voor een frisse uitstraling. Oude koffers bieden opbergruimte aan kussens e.d. De ingedroogde berenklauw is even naar boven verhuisd en past hier perfect!

Lichte slaapkamer landelijk brocante

De woonkamer is een z-vormige kamer met grote ramen voor en achter, best lastig te fotograferen. Op de muren zit Taupe van Painting the Past. Sinds kort hebben we een heerlijke, grote hoekbank waar we erg blij mee zijn. Ook de grote open haard met schouw geeft veel sfeer. De witte kasten hebben inmiddels ook een krijtverfje gehad, het geeft een veel rustiger geheel!

Franse vaas tafel ijzeren onderstel oude doos louvre luik

Woonkamer landelijk brocante

Oud tafeltje naast de schouw kruk stolpen

Kandelaars op de schouw gewei krans

Kleine fauteuil decoratie ladder linnen doek

Landelijke woonkamer lichte kleuren

Oude koffer Franse kuifspiegel schaal

Spiegel glazen fles dienblad kast

Hoekbank landelijk brocante woonkamer

Salontafel decoratie landelijk

Tafel naaimachine Franse vaas louvre luik

Woonkamer licht landelijk

Linnen doek verroest dienblad

Poes op de bank

Deze keuken hebben we nu bijna 2 jaar en daar zijn we nog elke dag zo blij mee! We hebben gekozen voor een lichte keuken omdat het echt niet groot is. En de donkere vloertegels van Belgisch hardsteen en het Boretti fornuis springen er zo mooi uit!

Hoekkeuken landelijke stijl

Landelijke decoratie aanrecht

Landelijke eethoek velours stoelen

Olijfbak met mosballen

Kapstok met soepterrines keuken decoratie

Het aanrechtblad is van zwart composiet, evenals de spoelbak. Het is een mix van landelijk en stoer, zoals de mooie kraan. Mijn voorliefde voor brocante vind je ook hier terug in de het oude servies en de Jamin dozen die gebruikt worden voor honden- en kattenvoer.

Lichte keuken zwart aanrechtblad

Oude blikken van Jamin

De achtertuin is nog lang niet op orde nadat de buxusvakken vorige zomer verwijderd zijn en de straat moet worden opgehoogd en opnieuw betegeld, maar we hebben er een gezellige zithoek gemaakt en zeg nou zelf; van niets toch weer iets maken, hoe leuk is dat?!

Buiten vloerkleed landelijke tuin

Dankjewel Benita, dat ik mee mag doen en iets van ons huis kan laten zien!

Erica op Instagram: Erica Verhoeve.

6 reacties

 1. Mattie schreef:

  Mooie gezellige binnenkijker!!!

 2. Linda schreef:

  Je hebt een gezellig sfeervol huis, Erica! En ja, we blijven veranderen hè!

  • E. Kiel den Dunnen schreef:

   Hallo Erica,

   Erg sfeervol en mooi ingericht. Je heb er een mooi stoer en landelijk geheel van gemaakt. Het maakt niet uit of je in een huur/ koop of wat dan ook woont, volgens mij. Als je het stylen in de vingers heb kun je alles tot een paleisje omtoveren!!

   Geniet er van.

   Vriendelijke groet,

   Else

 3. Marina schreef:

  Een binnenkijker naar mijn hart..
  Heerlijk de mix van stoer maar ook de brocante landelijke stijl.
  Brocante doet mijn hart nog altijd sneller kloppen…
  Ook heerlijk om het juist lichter te zien, zo ontzettend fris vind ik. De kleur taupe is goed te combineren met alle andere kleuren.
  We volgen elkaar op Instagram anders had je er een volger bij gekregen hoor!

  Marina
  wonen_op_21

 4. Monique (female71) schreef:

  Hallo Erica,

  Ik volg jou al op instagram.

  Wat woon jij mooi. Lekker sfeertje!

 5. Toos schreef:

  Geweldig.wat een mooie gezellige binnenkijken.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.