Photodiary: de week van Jerney

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Jerney!

Ik denk dat iedere interieurliefhebber er stiekem wel van droomt: gevraagd worden voor een binnenkijk- of  fotoreportage van je huis. Sinds kort ben ik gestart met dagelijkse feed van mijn huis en inspiratiebeelden op Instagram te plaatsen, waarbij stoer, sober, landelijk en een tikkeltje industrieel de boventoon voeren. Ik werd door Benita benaderd om een photodiary bij te houden en twijfelde geen moment. Wat was ik blij!

Ik zal mezelf even voorstellen: Mijn naam is Jerney en ik ben 25 jaar. Samen met mijn vriend Sander en ons hondje Harrie wonen we sinds een paar maanden in ons eerste koophuis. Een nieuwbouwhuis met een mooie statige uitstraling, de bouwstijl is namelijk gebaseerd op een herenhuis.

IMG_5215.JPG

Een passie voor wonen heb ik al op jonge leeftijd ontwikkeld. Mijn slaapkamer kreeg vaak een metamorfose, ook pimpte ik oude meubels en ging ik samen met mijn moeder graag inspiratie opdoen bij woonwinkels. De passie voor wonen heb ik ook wel een beetje van haar, ze schuift ook vaak met meubels tot ergernis van mijn vader! :)

Ik werk 40 uur per week: ik vervul een all-round functie bij een groothandel in honden- en kattensnacks. Totaal wat anders dan mijn passie voor wonen, maar gelukkig kan ik mijn creativiteit benutten binnen de marketingwerkzaamheden die ik uitvoer. Het liefste zou ik van mijn passie mijn werk maken, of het zo invullen dat ik het kan combineren met mijn huidige baan. Het is nooit te laat om je dromen na te jagen en start daarom binnenkort met mijn eigen webshop. Hier vertel ik later meer over.

Zaterdag
Vandaag is rood. Vandaag is Symphonica in Rosso, de tweede concertreeks van Marco Borsato. Ik ben geen superfan maar heb altijd gezegd dat ik het een keer wil meemaken. We vertrekken op tijd zodat we een mooie plaats kunnen bemachtigen. ‘s Morgens rommel ik nog wat aan in huis en doe ik boodschappen.

Ossenoog.jpg

marco2.jpg

Zondag
Op zondagochtend verzorgt Sander altijd het ontbijt, dan kan ik nog even lekker in bed blijven liggen. Wij ontbijten eigenlijk altijd aan ons barretje in de keuken, daar kunnen we heerlijk naar buiten kijken met uitzicht op het water.

keuken.jpg

Op zondag moet mijn vriend altijd voetballen. Soms ga ik kijken maar vandaag niet, ik heb namelijk een reünie met 3 vriendinnen. We hebben voor onze studie een half jaar met elkaar in het buitenland gewoond en eens in de zoveel tijd gaan we wat leuks doen. Vandaag komen ze bij mij, ze zijn ook benieuwd naar ons nieuwe huis. In de ochtend heb ik verschillende foto’s gemaakt. Ik deel deze foto’s en andere inspiratiebeelden dagelijks op Instagram. Ik ben best wel kieskeurig, iedere foto moet perfect zijn. Helaas kan dat niet altijd met je mobiele telefoon maar ik probeer het toch. Ik kan hier gemakkelijk een paar uur mee bezig zijn, heerlijk hoe ik de tijd dan kan vergeten.

gang.jpg

’s Avonds kijk ik naar het programma VT Wonen, werk ik nog wat wasjes weg en neem ik nog even de tijd voor mijn ondernemingsplan.

thuis.jpg

Maandag
Vandaag begint voor mij de werkweek. Bij thuiskomst maak ik een wandeling met ons hondje Harrie. Het is prachtig weer, heerlijk om na een lange dag werken even je hoofd leeg te maken.

IMG_5214.jpg

Na het avondeten verf ik de stopcontacten beneden. Ze waren wit en daar ergerde ik me de laatste tijd aan. Het stak te veel af bij de kalkverf muren. Nu is het een geheel en oogt het veel rustiger.

IMG_5184.JPG

‘s Avonds bereid ik me nog wat voor op mijn afspraak bij de KvK die voor morgen op de planning staat.

IMG_5183.jpg

Dinsdag
Dit is een speciale dag, ik heb na het werk namelijk een afspraak bij de KvK! Ik droom er al een tijdje over: een eigen onderneming op het gebied van interieur. Ik start eerst met een webshop in woonaccessoires. Als dit goed aanslaat wil ik mijn onderneming verder uitbouwen met interieurstyling en -advies. Omdat ik nog een fulltime job er naast heb doe ik het in kleine stapjes. Vandaag dus een van de eerste stappen, want ik schrijf mezelf in bij de kvk onder de naam: By Bock. Binnenkort kun je dus online shoppen op mijn site! Bij thuiskomst moet dit natuurlijk gevierd worden…. CHAMPAGNE!

IMG_5230.JPG

’s Avonds zet ik onderzetters in de primer. Ik heb ze ooit als souvenir meegenomen uit Griekenland. Je ziet ze nu veel voorbij komen, de mandala onderzetters. Deze Griekse onderzetters lijken er ontzettend veel op, alleen de kleur moet even aangepakt worden. Vandaag de primer erop en morgen aan de slag met kalkverf.

IMG_4595.jpg

Woensdag
Mijn wekker gaat iedere ochtend vroeg, soms kan ik echt niet uit bed komen. Dit is zo’n ochtend, of zou het door de champagne komen van gisteren ;-) …?! Sander zet een kopje koffie voor me en smeert mijn boterhammen. Echt superlief en makkelijk, want hierdoor kan ik net even wat langer blijven liggen. Na m’n ochtendritueel laat ik Harrie uit en stap vervolgens in de auto richting mijn werk. Bij thuiskomst doe ik waar ik al een tijdje over na zat te denken: de boel omgooien. Lekker schuiven met meubels en accessoires. Ik ben blij met het resultaat, de meubels komen nu nog beter tot zijn recht. Het krukje op de foto is er eentje van de Xenos. Ik heb deze behandeld met loogbeits en wasvernis van Esatto. Hij heeft nu die mooie, oude en verweerde look waar ik zo van hou!

IMG_4985.jpg

IMG_5217.JPG

IMG_5194.jpg

IMG_5198.jpg

Na het avondeten verf ik de onderzetters met kalkverf in de kleur black smoke, sport ik een uurtje en na een verfrissende douche plof ik lekker op de bank en kijk ik samen met Sander nog een serie.

IMG_5235.jpg

Donderdag
Vandaag is weer een gewone werkdag. Ik breng Harrie ‘s ochtends naar de dagopvang. Hier kan hij heel de dag ravotten met andere honden. Hij weet altijd precies wanneer hij mee mag en is dan door het dolle heen.

Vanuit het werk schiet ik nog even snel de kringloopwinkel in. Bij binnenkomst weet ik de ruimte als het ware te scannen: ‘Wat is leuk en wat niet?’ Mijn ogen vallen meteen op een oud houten kistje. Ik loop er meteen op af. Het is een oud specerijenkistje met 4 vakken. Qua kleur is hij iets te oranje, maar een chloorbadje zal wonderen doen, denk ik nog bij mezelf. Ik kijk op het prijskaartje en maak in mezelf een sprongetje…. €3,50! Deze kistjes gaan normaal gesproken voor minimaal €40 over de toonbank. Lucky me!

B6A2C4C1-E620-4AC7-B1A5-FE010BAAF283.jpg

Na deze vondst pik ik Harrie op en ga ik richting mijn ouders. Sander komt ook vanuit zijn werk en we blijven gezellig eten. We drinken met zijn allen nog een kop koffie en daarna vertrekt Sander naar de voetbaltraining en gaan Harrie en ik naar huis. Bij thuiskomst krijgt Harrie nog wat lekkers en ga ik boven een oud kastje in de loogbeits zetten. Daar staat ook nog een mooi oud houten luik, maar ik heb er nog steeds geen bestemming voor.

IMG_5101.JPG

IMG_5245.jpg

‘s Avonds kijk ik nog wat tv en doe ik inspiratie op via Pinterest en Instagram. Dan komt Sander thuis, we drinken nog wat en spreken onze dag door. Hij heeft al weekend, ik moet nog een dagje!

Vrijdag
Bijna weekend! Na het werk ga ik even langs bij Palace Meubelen in Den Bosch, hier komen de meeste meubels van ons vandaan. Zoals bijvoorbeeld onze slangenhuid-stof-fauteuil. Ja, het is echt een stof! De stoel voelt heerlijk zacht aan.

IMG_5189.jpg

Ik zie weer heel veel mooie nieuwe spullen bij Palace. Dat moet ik onthouden voor mijn verjaardag!

9148E66A-309D-4FC8-BBA5-BF3A311463C9.jpg

Bij thuiskomst staat het eten al klaar, altijd heerlijk als je kan aanschuiven. Na het eten verf ik de onderzetters en zijn ze eindelijk klaar. Ik vind ze goed gelukt!

IMG_5275.jpg

‘s Avonds heb ik afgesproken met mijn vriendinnen en heb ik nog een verjaardag. Een goed begin van het weekend! PROOST! Ik vond het echt superleuk om een week bij te houden in foto’s. Dan merk je pas hoe snel zo’n week voorbij vliegt! Ik hoop dat jullie veel lees- en kijkplezier hebben gehad bij mijn photodiary! Liefs Jerney.

5 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Een heel mooi en sfeervol ingericht huisje hoor. Ziet er top uit.

 2. Eveline van Originstyle schreef:

  Leuk om je huisje te zien!! Je woont prachtig! En ik ben erg benieuwd naar je webshop!

 3. Serdina. schreef:

  Een mooi interieur en wat een schattig hondje :-)
  Ben benieuwd naar je webshop.. veel geluk en plezier ermee!

  Groetjes Serdina.

 4. Dédy schreef:

  Wat een mooi en sfeervol huis hebben jullie..heel leuk om binnen te kijken.ben benieuwd naar je web hop heel veel succes in ieder geval groetjes Dédy

 5. Mirjam schreef:

  Hoi Jerney,
  Wat een leuke reportage. Wat een heerlijk huis hebben jullie en wat ben je lekker met je passie bezig. Ik wens je enorm veel succes met je webshop. Ik hou het in de gaten en zal zeker een keer komen kijken zodra je online bent.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.