Photo diary: mijn eigen woonweek!

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag op veler verzoek mijn eigen photo diary. Veel respect voor iedereen die meedeed en meedoet want ik vind het zelf ook heel erg spannend!

Even voorstellen voor degenen die het nog niet wisten: ik ben Benita, woon samen met Michèl en we wonen in een dorp in Zuid Oost Groningen. Onze woonstijl is strak landelijk. Al zolang ik het mij kan herinneren ben ik dol op alles wat met interieur te maken heeft. Naast dat ik nog parttime als secretaresse werk, besteed ik een groot deel van de week aan mijn website De Wemelaer en alles wat daar uit voort komt. Omdat mijn eerste photodiary nog in een week vakantie plaatsvindt is het waarschijnlijk wat minder interieur gerelateerd dan dat je van de anderen gewend bent. Als blijkt dat je het wel leuk vindt om meer van ‘de mens achter De Wemelaer :) te lezen, dan ga ik vaker een photodiary bijhouden. Vul je dus straks de Poll nog even in onderaan dit artikel?

Maandag
We zijn op de terugweg van een heerlijke vakantie in Zuid Frankrijk. Na 2 weken wakker worden met een blauwe lucht en een stralende zon is het op de terugreis best wel weer wennen aan een lange broek en regen.

IMG_6760.jpg

IMG_6934-001.jpg

Home sweet home!

IMGP4357.jpg

Dinsdag
We zijn nog lekker een paar dagen vrij. De dag begint met koffie en het checken van social media. Op Instagram speur ik elke dag de hashtag #dewemelaer af, op zoek naar inspirerende foto’s en ben ik ook op zoek naar mensen die mogelijk geschikt zijn voor de rubriek Photodiaries. Ik vind het leuk om af en toe mensen te vragen die geen blog hebben.

IMG_7022.jpg

Naast familiebezoek werk ik ‘s middags in de tuin, dat is ook wel nodig na een paar weken afwezigheid.

IMG_1511.jpg

Woensdag
In Frankrijk kocht ik een paar woonbladen, gewoon om de verschillen met Nederland te zien.  Zo’n houten cello op een stander heb ik in ons land nog nooit ergens voorbij zien komen, leuk!

IMG_1439.jpg

Door technische problemen heb ik in de week voor mijn vakantie helaas niet veel aan mijn site kunnen werken, daarom werk ik vandaag weer aan de binnenkijker van Lida en Ton.  Ik besteed veel tijd aan het uitzoeken van de foto’s en weet wel zeker dat ik bij iedere binnenkijker eigenlijk téveel foto’s plaats, maar het is super lastig kiezen met al die mooie huizen! Regelmatig sleep ik tientallen foto’s terug uit de prullenbak en begin ik weer opnieuw..

IMGP4095.JPG

‘s Avonds plaats ik het artikel dat gelukkig al voor een groot deel af was. Altijd weer een spannend moment of ze het zelf ook mooi vinden, want dat is het allerbelangrijkste.

IMG_6402.jpg

Donderdag
Lekker uitgeslapen, het kan nu nog :)

IMG_6905.jpg

‘s Middags nemen we een kijkje bij De Carolinahoeve in Beetsterzwaag: een supermooie woonwinkel!

IMG_6962.jpg

IMG_6961.jpg

We sluiten de middag, zoals dat hoort in een vakantie, af op een terrasje :)

IMG_6963.jpg

Wat lekkers bij de koffie voor de visite ‘s avonds.

IMG_6964.jpg

Vrijdag
Ook de vrijdag brengen we grotendeels door in winkels en op een terras, daar is het immers vakantie voor! :)

IMG_6968.jpg

‘s Avonds met vrienden, ook weer onder het genot van een hapje en een drankje.

IMG_6536.jpg

Zaterdag
De zaterdag besteed ik voor een groot deel weer achter mijn laptop. Het is mooi weer, dus kan het lekker buiten. Tijdens de vakantie is mijn mailbox volgestroomd met nieuwe foto’s van dames (ik heb nog steeds geen heer gevonden, zo jammer!) die een photodiary hebben bijhouden.

IMG_6490.jpg

Voordat ik ga genieten van een vrije zaterdagavond plaats ik nog de photodiary van Hetty van Brocante Het Franse Huis.

IMG_0066.JPG

Daarna maak ik een eiersalade volgens het recept van mijn neefje Rens en kan het relaxen weer beginnen.

IMG_6568.jpg

Nou, dat was dan mijn eigen week vol met foto’s van eten en drinken in plaats van de nodige interieur inspiratie ;) Als je het desondanks toch leuk vindt dat ik vaker een photodiary bij ga houden vul dan even de poll in, dan komen er zeker meer foto’s van ons eigen huis en tuin voorbij.

22 reacties

 1. Diane schreef:

  Leuk Benita om jou woonweek eens te lezen, ook kwam ik nog een bekende foto tegen.
  Het is ook zo mooi he bij Ton en Lida :)
  Fijn weekend hoor!

  • De Wemelear schreef:

   Dankjewel Diane, het is best spannend! Ja het is supermooi bij Ton en Lida! :) Jij ook een mooi weekend! Gr. Benita

 2. Inge schreef:

  Leuk om ook eens jou photodiary te lezen Benita.
  Ik was best wel benieuwd welke woonstijl jij hebt…mooie foto’s.

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

  • De Wemelear schreef:

   Hey bedankt Inge, bij mijzelf thuis foto’s maken blijkt toch lastiger dan bij anderen… ;) ik denk vaak dat het niet interessant genoeg is in vergelijking met al jullie prachtige huizen.. Jij ook een mooi weekend! Groetjes Benita

 3. Maria schreef:

  Heel leuk om jou photodiary te lezen van je week !
  Mag je vaker doen :-)
  En te veel foto`s plaats je naar mijn mening nooit is zo leuk om overal binnen te mogen neuzen en te lezen hoe iedereen zijn week ingevuld heeft .

  Veel plezier nog met je website ik geniet er elke keer weer van !
  Fijn en zonnig weekend gewenst ,

  Maria

 4. De Wemelear schreef:

  Bedankt Maria, erg leuk om te horen! :) Jij ook een fijn weekend! Groetjes!

 5. Anita schreef:

  prachtig om zo met je mee te lezen en genieten van de dingen die je zo al doet voor de deze site.. Ik geniet er enorm van.. Groetjes Anita Groenen

 6. Joke de boer schreef:

  Hallo Benita
  Allereerst mijn complimenten voor je leuke website. Volg je denk ik al vanaf het begin. Het is ontzettend leuk om binnen te mogen kijken bij anderen.
  Was ook erg nieuwsgierig hoe het er bij jou uit zal zien. Ben in het verleden namelijk wel al in je huis geweest ( woon namelijk bij je om de hoek) en was erg nieuwsgierig hoe jij het had ingericht! Duzzzz…. Wat mij betreft mag je nog iets meer van je eigen huis laten zien! Groetjes Joke

  • De Wemelear schreef:

   Hoi Joke, wat leuk dat je een reactie stuurt! Ik weet wie je bent, jullie zwaaien ook altijd zo vriendelijk….:) Ik heb al verschillende keren gehoord dat jullie zelf HEEL erg mooi wonen! Je komt maar een keer langs met of zonder je man ;) Groetjes Benita

 7. Ina schreef:

  Ik word elke keer weer blij als ik een nieuw bericht van jou zie. Wat ontzettend leuk dat je deze website hebt en dat je zulke leuke reportages maakt. Ik hou ook enorm van deze stijl. Ga vooral zo door! Groetjes Ina

 8. Colin schreef:

  Leuk, je mag deze diary best vaker tussendoor doen!

 9. Marjon schreef:

  He Benita, leuk om eens een week met jou mee te maken en naar jouw woonstijl was ik ook wel nieuwsgierig. Je hebt prachtige foto’s gemaakt en de eerste van Frankrijk…heerlijk…en wat een uitzicht….super leuk deze diary…lieve groet Marjon

 10. Alice schreef:

  Altijd leuk om te kijken
  Overal kun je wat van opsteken
  Dank voor je mooie site !!
  Alice

 11. Mirjam schreef:

  Ik heb er weer van genoten. Ben gek op dit soort foto-verslagen. Altijd heel erg leuk en inspirerend. Van mij mag het zeker vaker.
  Liefs,
  Mirjam

 12. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hai Benita, nou voor mij kunnen er niet genoeg foto’s bij hoor, supermooi en leuk altijd. Ook van jouw huis willen we best meer zien. Ga vooral door want ik vind het heerlijk als er weer iets nieuws is geplaatst.
  Groetjes Coby

 13. Annemarie Anten schreef:

  Hoi Benita,

  Superleuk om af en toe ook een fotodagboek van “De vrouw-achter-De-Wemelaer” te lezen! Ik lees altijd met veel plezier alle berichten van iedereen die je elke keer heb geselecteerd.

  Ook leuk dat je af en toe iemand hebt die geen blog schrijft.

  Kortom: ik ben fan!
  Hoe ben je trouwens aan deze naam gekomen?
  Hartelijke groet,
  Annemarie

 14. De Wemelear schreef:

  Hey Annemarie, dankjewel voor je leuke reactie! Binnenkort volgt er weer een photo diary van mijzelf :)

  De Wemelaer is afgeleid van de naam van mijn oma. Grappig dat je er naar vraagt, dat is nog niet vaak gebeurd! :) Groetjes Benita

 15. Trudy schreef:

  Hi Benita, ik ben vandaag weer helemaal blin geworden van alle inspiratie die ik bij je tegenkwam, dank je wel daarvoor en ik hoop dat je hiermee lang doorgaat, groetjes

  • De Wemelaer schreef:

   Hey Trudy, bedankt voor je lieve reactie. Dat had ik net even nodig vandaag :) Ik hoop dat je vaak terugkomt om inspiratie op te doen! Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.