Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag op veler verzoek mijn eigen photo diary. Veel respect voor iedereen die meedeed en meedoet want ik vind het zelf ook heel erg spannend!

Even voorstellen voor degenen die het nog niet wisten: ik ben Benita, woon samen met Michèl en we wonen in een dorp in Zuid Oost Groningen. Onze woonstijl is strak landelijk. Al zolang ik het mij kan herinneren ben ik dol op alles wat met interieur te maken heeft. Naast dat ik nog parttime als secretaresse werk, besteed ik een groot deel van de week aan mijn website De Wemelaer en alles wat daar uit voort komt. Omdat mijn eerste photodiary nog in een week vakantie plaatsvindt is het waarschijnlijk wat minder interieur gerelateerd dan dat je van de anderen gewend bent. Als blijkt dat je het wel leuk vindt om meer van ‘de mens achter De Wemelaer :) te lezen, dan ga ik vaker een photodiary bijhouden. Vul je dus straks de Poll nog even in onderaan dit artikel?

Maandag
We zijn op de terugweg van een heerlijke vakantie in Zuid Frankrijk. Na 2 weken wakker worden met een blauwe lucht en een stralende zon is het op de terugreis best wel weer wennen aan een lange broek en regen.

IMG_6760.jpg

IMG_6934-001.jpg

Home sweet home!

IMGP4357.jpg

Dinsdag
We zijn nog lekker een paar dagen vrij. De dag begint met koffie en het checken van social media. Op Instagram speur ik elke dag de hashtag #dewemelaer af, op zoek naar inspirerende foto’s en ben ik ook op zoek naar mensen die mogelijk geschikt zijn voor de rubriek Photodiaries. Ik vind het leuk om af en toe mensen te vragen die geen blog hebben.

IMG_7022.jpg

Naast familiebezoek werk ik ’s middags in de tuin, dat is ook wel nodig na een paar weken afwezigheid.

IMG_1511.jpg

Woensdag
In Frankrijk kocht ik een paar woonbladen, gewoon om de verschillen met Nederland te zien.  Zo’n houten cello op een stander heb ik in ons land nog nooit ergens voorbij zien komen, leuk!

IMG_1439.jpg

Door technische problemen heb ik in de week voor mijn vakantie helaas niet veel aan mijn site kunnen werken, daarom werk ik vandaag weer aan de binnenkijker van Lida en Ton.  Ik besteed veel tijd aan het uitzoeken van de foto’s en weet wel zeker dat ik bij iedere binnenkijker eigenlijk téveel foto’s plaats, maar het is super lastig kiezen met al die mooie huizen! Regelmatig sleep ik tientallen foto’s terug uit de prullenbak en begin ik weer opnieuw..

IMGP4095.JPG

’s Avonds plaats ik het artikel dat gelukkig al voor een groot deel af was. Altijd weer een spannend moment of ze het zelf ook mooi vinden, want dat is het allerbelangrijkste.

IMG_6402.jpg

Donderdag
Lekker uitgeslapen, het kan nu nog :)

IMG_6905.jpg

’s Middags nemen we een kijkje bij De Carolinahoeve in Beetsterzwaag: een supermooie woonwinkel!

IMG_6962.jpg

IMG_6961.jpg

We sluiten de middag, zoals dat hoort in een vakantie, af op een terrasje :)

IMG_6963.jpg

Wat lekkers bij de koffie voor de visite ’s avonds.

IMG_6964.jpg

Vrijdag
Ook de vrijdag brengen we grotendeels door in winkels en op een terras, daar is het immers vakantie voor! :)

IMG_6968.jpg

’s Avonds met vrienden, ook weer onder het genot van een hapje en een drankje.

IMG_6536.jpg

Zaterdag
De zaterdag besteed ik voor een groot deel weer achter mijn laptop. Het is mooi weer, dus kan het lekker buiten. Tijdens de vakantie is mijn mailbox volgestroomd met nieuwe foto’s van dames (ik heb nog steeds geen heer gevonden, zo jammer!) die een photodiary hebben bijhouden.

IMG_6490.jpg

Voordat ik ga genieten van een vrije zaterdagavond plaats ik nog de photodiary van Hetty van Brocante Het Franse Huis.

IMG_0066.JPG

Daarna maak ik een eiersalade volgens het recept van mijn neefje Rens en kan het relaxen weer beginnen.

IMG_6568.jpg

Nou, dat was dan mijn eigen week vol met foto’s van eten en drinken in plaats van de nodige interieur inspiratie ;) Als je het desondanks toch leuk vindt dat ik vaker een photodiary bij ga houden vul dan even de poll in, dan komen er zeker meer foto’s van ons eigen huis en tuin voorbij.